Dejvis kup tim Srbije spreman za bitke u Valensiji

Datum objave: 12.09.2022. // Kategorija: FED cup i DAVIS cup
Sitno brojimo do početka takmičenja grupne faze Dejvis kupa Svetske grupe za 2022. Selekcija Srbije u sastavu: Miomir Kecmanović (33), Filip Krajinović (41), Laslo Đere (66), Dušan Lajović (92) i Nikola Ćaćić (62. u dublu na ATP listi) pod vođstvom selektora Viktora Troickog već tri dana rade naporno i vredno kako bi dostigli top formu uoči prvog meča u Valensiji koji igraju protiv domaćina Španije 14. septembra.
U španskom gradu Valensija u okviru Grupe B Svetske grupe takmičenja 2022. za plasman u finalnu rundu boriće se Srbija, domaćin Španija, Kanada i Južna Koreja.  
Srpski tim ima četiri igrača u top sto na svetu u singlu, top 100 igrača u dublu, radi se o jakoj i kompaktnoj ekipi, hrabrim momcima koji su uvek spremni da daju sve od sebe za trijumf svoje zemlje. 
Domaćin ohrabren trijumfom na US Openu njihovog prvog reketa i ujedno prvog sveta, najmlađeg u istoriji tenisa svetskog “broja 1” Karlosa Alkaraza puca od samopouzdanja i očekuje maksimalan učinak na domaćem terenu, tim Kanade sve nade polaže u njihovog mladog superstara i najboljeg igrača Ožea Alijasima koji je 13. igrač sveta, dok se Korejanci  uzdaju u svog prvog reketa Sonvo Kvona, 74. na svetu. 
 
“Imamo još dan i po do početka prvog meča, u sredu igramo protiv Španije. Momci sjajno treniraju, atmosfeta u timu je odlična, spremni dočekujemo meč protiv Šapanaca koji će nam biti najverovatnije najteži protivnik u grupi. Nismo sigurni da li će Alkaraz igrati protiv nas, ali naš cilj je isti, želimo da dođemo do pobede, verujem u svoj tim i momke koji će igrati” – rekao je pred sedmom silom u hali “Pabellon Municipal Fuente de San Luis” u Valensiji. 
 
Susret sa Južnom Korejom sledi dan kasnije (15. septembar) i sudar sa Kanadom 17. septembra 2022. Svi mečevi počinju od 16 časova po lokalnom vremenu  (srednje evropsko kome pripada i naša zemlja), igraće se na brzoj podlozi u zatvorenom. 
Dva najbolja tima u svakoj grupi obezbediće nokaut fazu finala Dejvis kupa 2022. Žrebom za nokaut fazu izvučeni su četvrtfinalni rivali u kojima će se sudariti četiri pobednika grupa i četiri drugoplasirana tima iz grupnih takmičenja. 
Srbija ukoliko bude prva u Grupi B u četvrtfinalu igraće protiv drugoplasirane ekipe u grupi A, ukoliko Srbija ostvari drugo mesto u Grupi B u četvrtfinalu igraće protiv prvoplasirane selekcije u Grupi C. 
 Sve faze finala 2022. igraće se na brzoj podlozi u zatvorenom. Domaćin finalne nedelje – nokaut faze (21-27. novembra 2022) Malaga ugostiće najboljih osam selekcija sveta u Palati sportova Hose Marija Martin Karpena.