Đoković ekspresno u drugo kolo

Datum objave: 28.05.2019. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Najbolji teniser sveta, srpski as Novak Đoković ostvario je ekspresnu pobedu na startu Otvorenog prvenstva Francuske. 

U prvom kolu ROlan Garosa, drugog gren slem takmičenja u sezoni Novak je savladao predstavnika Poljske Huberta Hurkača 6:4, 6:2, 6:2. 

"Odličan start turnira, imao sam kvalitetnog protivnika sa kojim nisam imao priliku da se sastanem u zvaničnom meču pre. Imali smo priliku da treniramo nekoliko puta, ali očigledno da trening ne može da se poredi sa mečom. U svakom slučaju sam mora da analiziram njegovu igru, da uradim svoj domaći zadatak  i da se pripremim na najbolji mogući način. Obzirom na veliki značaj ovog turnira trebalo mi je da krenem sa pravim intenzitetom i sa dobrom igrom i to sam priželjkivao. U prvom gemu sam već napravio brejk, to me dodatno opustilo i uvelo u meč na pravi način. Svoje servis gemove sam dobijao na proprilično dominantan način, svaki aspekt igre je funkcionisao kako valja, vrlo sam zadovoljan. Sad imam dva dana pauze, imaću vremena da treniram, da radim na nekim specifičnim stvarima u igri i da se spremim za naredni meč" - rekao je Novak na konferenciji nakon meča. 

Naredno kolo Đoković će odigrati protiv Švajcarca Henrija Laksonena. 

"Nisam nikad igrao protiv Laksonena i ne znam puno o njemu. Gledao sam ga jednom ili dva puta kako igra, imam dva dana da se spremim, uradiću svoj domaći" - zaključio je Đoković. 

Tekst - izveštač za TSS iz Pariza: Vladimir Stupar 

Foto: Peter Figura