Dominirali dvanaestogodišnjaci - završeno prvenstvo Srbije za dečake do 14 godina

Datum objave: 13.01.2012. // Kategorija: Vesti

 armenulic_kecmanovic

U polufinalnim duelima Kecmanović je lako i ubedljivo savladao Bodina Žarkovića – 6:0, 6:0. Nešto teže u finale se plasirao Miloš Radenković posle pobede nad Aleksom Bućanom – 6:3, 6:1.
kecmanovic
Iskreno, nadao sam se tituli. Uostalom, svi se mi nadamo, svi dolazimo s istom željom da budemo prvi, najbolji. Bilo je jako teško, posebno ovo finale. Međutim, do tog finalnog meča nisam imao teške protivnike. Imam 12 godina, a do sada sam po dva puta osvajao državna prvenstva do 12 godina, a sada i u starijoj grupi – do 14 godina. Od velikih uspeha u 2009. i 2010. godini izdvojio bih sedam Eta tutula, igrao sam dva puta za reprezentaciju i osvojio sam nezvanično svetsko prvenstvo u Francuskoj. Uzor mi je Rodžer Federer. Želim da budem kao on, što se tiče ponašanja na terenu, , želim da imam i udarce i da igram sa onom lakoćom kao on. Kada mi ne ide, onda samo u sebi nešto kažem, ali ne psujem. Igram s Babolat reketima. Godišnje dobijem pet reketa. Idem u školu “Ruđer Bošković” i odličan sam đak. Bar za sada. Što se tiče treninga, radim dva sata dnevno i to je, za sada, dosta – kaže skromni i tihi Miomir Kecmanović.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Za razliku od njega Miloš Radenković je “živa vatra” i na terenu i van njega. Slobodan, pričljiv i duhovit, svoj nastup je prokomentarisao u svom “fazonu”.

radenkovic - Imam 12 godina, treniram na TK Spin, a trener mi je Nikola Gnjatović. Ovaj, da li možete da mi postavljate pitanja. Da, do finala sam došao relativno lako, mada sam u četvrtfinalu morao sa Nedeljkovićem da igram tri seta, dok sam u polufinalu imao lakši posao. Nedeljković mi ne odgovara po načinu igre. Ja sam ofanzivac, stalno napadam, dok on čeka moje greške. Ali, ako želiš da pobediš, moraš biti bolji od rivala. U finalu sam Kecmanovića mogao da pobedim jedino da sam ga udario reketom pre meča. Naravno, šalim se. Mi smo odlični drugari, igramo zajedno u reprezentaciji i odlično se slažemo, dok ne izađemo na teren, a onda “pucamo” iz svih oružja. Sada odlazim na odmor, zapravo, idem u Dubai. Mnogo mi se sviđa taj grad. Ne znam još koliko ću ostati. To sve zavisi od turnira koji slede. Uzor mi je, naravno, Novak Đoković. Mnogi mi kažu da igram kao Novak, ali ja ne pokušavam da ga imitiram – valjda je to došlo samo po sebi – kaže Miloš.

I u ovoj kategoriji učestvovalo je 60 dečaka koji su svojim igrama pokazali da dolazi jedna generacija u koju treba verovati. Diplome i skromne nagrade najboljima je predao bivši dugogodišnji i najuspešniji savezni kapiten Dejvis kup reprezentacije Radmilo Armenulić.

Sponzori prvenstva bili su “Imlek”, Laguna i Babolat.