Draginja osvojila Nikšić

Datum objave: 17.05.2014. // Kategorija: Vesti

draginja_vukovic

Draginja Vuković (2000. godište) članica Teniskog kluba „Trim“ iz Beograda osvojila je duplu krunu na turniru u organizaciji Evropske teniske federacije (ETA) koji je upravo završen u Nikšiću do 14 godina. Draginja je slavila i u singlu i u dublu.

Vukovićeva je do titule u singlu došla bez izgubljenog seta. U polufinalu je bila bolja od ruskinje Olge Nosove (6:1, 6:3) dok je u finalu slavila protiv Anđele Skrobonje iz Subotice (6:1, 6:4).

Draginja je titulu u dublu osvojila sa dubl partnerkom Stephanie Belovuković (Australija) pobedivši protivnice iz Rusije (Sofia Likhacheva i Olga Nosova) rezultatom 0:6, 6:2 (10:3).

„Ovo je moj prvi osvojeni ETA turnir u konkurenciji do 14 godina. Posebno sam srećna što to sam osvojila duplu krunu, u singlu i dublu. Nastaviću da vredno treniram kako bih u budućnosti postigla još bolje rezultate na medjunarodnim, ali i domaćim turnirima“, kaže Draginja Vuković, pobednica turnira u Nikšiću.

Ona zaista vredno radi sa svojim trenerom Katarinom Mišić, bivšom FED KUP reprezentativkom i Kampijem, kondicionim trenerom u Teniskom klubu Trim na Košutnjaku.

„Draginju treniram već 4 godine i od samog početka videla sam u njoj potencijal i sposobnost da brzo uči iako smo prolazili kroz uspešne i manje uspešne periode za to vreme. Osvajanje duple krune na ETA turniru u Nikšiću samo je još jedan dokaz da ona može još da napreduje i na medjunarodnoj i na domaćoj sceni, gde je već u vrhu u svojoj generaciji. Pobeda ba ovom turniru velika motivacija za obe da još kvalitetnije radimo na tome. Posebno sam zadovoljna sto postiže uspehe i u singlu i u dublu jer svi znamo da je malo igrača koji su dobri u obe discipline. Mislim da je to važno i za budućnost ženskog tenisa u ekipnim takmičenjima i FED CUP-u i nadam se da će ona u narednim godinama uspeti da doprinese i na tom polju“ kaže Katarina Mišić.

Draginja sledeće nedelje putuje u Bukurešt (Rumunija) kako bi učestvovala na još jednom ETA turniru i odmerila snage sa najboljim devojčicama iz Evrope u svojoj konkurenciji.