Dušan Vukičević s pozivnicom do titule

Datum objave: 30.01.2014. // Kategorija: Vesti

dusan_vukicevic


Dušan Vukičević poneo je titulu najboljeg na Dvoranskom prvenstvu Srbije u kategoriji do 18 godina. On je u finalu savladao Filipa Grbića – 6:0, 7:6(8), posle velike borbe. Prvi set nije obećavao dramu u nastavku, jer je Dušan relativno brzo, bez izgubljenog gema, dobio prvi set, a u drugom poveo sa 2:0. Ali, tada je njegov protivnik, Filip Grbić počeo da igra i tek u tajbrejku drugog seta Dušan je uspeo da stigne do trijumfa.

Rođen 2. januara 1997. godine u Beogradu Dušan je sa sedam godina počeo da trenira u Partizanu. U reprezentaciji je nastupao konstantno u kategorijama od 12, 14, 16 godina. Osvojio je titule prvaka Srbije sa 16 i sada 18 godina. Pobednik je jednog od najprestižnijih juniorskih turnira “Avenir”. Osvajao je ETA turnire u Novom Sadu i u Crnoj Gori. Posle ovih uspeha, pogotovo dobrog starta u ovoj 2014. godini, Dušan je napravio plan za ovu sezonu.

 "Ove godine ću akcenat baciti na ITF turnire , a zaigraću i na par fjučersa koji će se igrati u Srbiji. Trenutno sam u Top 500 na ITF listi, a želim da ove godine napravim krupan korak ka vrhu liste".

 Što se tiče svoje igre smatra da su mu teniski “aduti” servis i forhend, a mora malo više da radi na reternu. Uzor mu je Novak Đoković. Osvrćući se na minulo prvenstvo ističe meč u polufinalu kao najbolji, uz pohvale rivalu. 

 "Mislim da je polufinalni meč protiv Luke Vitoševića bio zaista vrhunski. Protivnik je igrao izuzetno dobro, što me je motivisalo i nateralo da dam svoj maksimum. Posebna zahvalnost mojim trenerima Nenadu Markoviću i kondicionom treneru Stanoju Burmiću jer su me sjajno pripremili".

 Na kraju o uzoru. Odgovor jasan – Novak Đoković.

    drzavno_do_18

    Kasno buđenje Filipa Grbića

    Novosađanin Filip Grbić, rođen 30. juna 1997. godine, prvi put je reket uzeo u ruke sa pet godina. i odmah je tenis zavoleo, što se kaže, “na prvu loptu”. Počeo i nastavio da trenira u TK Vojvodini, a treneri su mu imenjak Filip Paroci, zatim Saša Jerinkić i Neša Trifunović.U finalu se nije baš najbolje snašao na početku meča, kasnije se "probudio", ali kasno.

    "Do sada sam osvajao državno do 14 godina, uspešno nastupao na Masters turnirima u zemlji, a dosta uspeha sam imao i na ITF turnirima. Na rang listi ITF sam oko 400 pozicije. U ovoj godini želim da nastupam na što više turnira u organizaciji Evropske teniske federacije. Želim da se na kraju godine što bolje kotiram na listi najboljih juniora Evrope u mojoj kategoriji".

    Filip je levoruk i smatra da mu je forhend veoma dobar, a uzor mu je – Nadal. Ovaj skromni momak ima sve predispozicije da još napreduje i pokaže da nije samo jedan od mnogih perspektivnih juniora, već da ima onu šampionsku žicu.