Dubl ublažio poraz

Datum objave: 10.02.2014. // Kategorija: Vesti

dubl_srbija

Meč prvog kola Svetske grupe B između selekcija Kanade i Srbije u Montrealu završen je rezultatom 3:1 u korist domaćina.

Subota, 08.02.2014:

PRVI SINGL: ALEKSANDRA WOZNIAK – VESNA DOLONC 7:5, 2:6, 6:4

DRUGI SINGL: EUGENIE BOUCHARD – JOVANA JAKSIC 6:1, 6:0

Nedelja, 09.02.2014:

bouchard_dolonc6

PRVI SINGL:  EUGENIE BOUCHARD – VESNA DOLONC 6:0, 6:3

Nina_Stojanovic

DUBL: FICHMAN, DABROWSKI – JAKŠIĆ, STOJANOVIĆ 6:2, 3:6, 8:10

  dubl_srbija_Jaksic_i_Stojanovic6

Konačno jedna pobeda mlade ekipe Srbije na završetku meča protiv Kanade u dalekom i hladnom Montrealu. U igri dublova, koji rezultatski više nisu uticali na konačan ishod, mlade Jovana Jakšić i Nina Stojanović napravile su pravi podvig i pred prepunom dvoranom savladale u trećem setu (taj-brejk) apsolutne favorite Gabrijelu Dabrovski i Šenon Fičman 6:2, 3:6, 8:10, burno pozdravljene od objektivne domaće publike koja je prepoznala u našim tenisertkama mladost , polet i želju za dokazivanjem.

Koliko je ovo veliki rezultat dovoljno govori činjenica da su domaće teniserke visoko plasirane na WTA listi u dublu ( 60, 63 )  dok je naša Jovana Jakšić tek 624 na svetu, dok Nine Stojanović uopšte i nema na ovoj profesionalnoj listi.

“Ne treba da čudi da je publika ovako burno pozdravila pobedu gostujućeg dubla, jer u Kanadi se sport veoma voli i ceni, posebno mladi čije vreme dolazi. Ekipa Srbije je pobrala sve simpatije igrom i ponašanjem i bez obzira na rezultatski neuspeh, naše mlade teniserke su ostale dugo posle pobede u areni potpisujući autograme -  reči su  većine okupljenih Srba koji nisu žalili truda i vremena da budu u hali oba dana i iz petnih žila  bodre naše igračice, mnogi su došli i iz Njujorka.

kanadski_navijaci_i_srpski_dubl

Naravno, ostaje žal da u Montreal nisu doputovale tri najbolje teniserke Srbije, rezultat bi svakako bio drugačiji. To ekipa domaćina odlično zna i time je njihova radost veća jer su pregrmeli u prvom kolu velikog protivnika.

Ono što je posebno oduševilo srpski tim je publika u Montrealu koja je pola sata pre meč, oba dana takmičenja ispunila tribune i do kraja svih mečeva nisu napuštali svoja mesta, fer I koretno navijanje, prepune tribune učinile su ovaj meč velikim spektaklom.

Već u sredu je žreb za plej-of Svetske grupe 2 i tada će naša ekipa dobiti protivnika sa kojim  će u aprilu (19. i 20. Aprila) igrati za opstanak.  Od finala svetske grupe u Pragu 2012 godine, do danas, plave teniserke su zabeležile četiri poraza, sledeći bi bio poguban i odveo bi nas u Evro-afričku zonu. Upaljena je crvena lampica i sada treba biti  kompletan za narednu rundu kako bi se izbeglo najgore.