Dupla kruna Olge Danilović u Bolitijerijevoj teniskoj akademiji

Datum objave: 14.12.2011. // Kategorija: Vesti

olga_danilovic_florida
Srpkinja Olga Danilović, postigla je zapažen uspeh na turniru mladih teniskih nada, koji je upravo završen u Bradentonu, na Floridi, i to na terenima najčuvenije teniske akademije na svetu, koju drži teniski mag Nik Bolitijeri. Olga je trijumfovala u singl konkurenciji teniserki do 10 godina, a svoju klasu je potvrdila osvajanjem trofeja i u konkurenciji parova.

Mala Olga je osvojila turnir “Litle Mo” koji se, u znak sećanja na jedno od najslavnijih imena ženskog tenisa – Amerikanke Morin Konoli, igra na Floridi. U finalu singla srpska teniserka je ubedljivo u dva seta savladala Amerikanku Vitni Osigve rezultatom 6:0, 6:2. Još jedan podatak koji govori o ubedljivim igrama naše mlade teniske nade je činjenica da je protivnicama za celo trajanje turnira prepustila ukupno šest gemova.

U paru s bosanskom teniserkom Snežanom Stević, u finalu parova, savladale su Kanađanke, dve Aleksandre, Arhipov i Mikailov, a rezultat je na kraju bio 8:1 za srpsko – bosansku kombinaciju.

Ovo je, svakako, veliki uspeh srpskog tenisa i dokaz da se ovde, u jednoj maloj zemlji na brdovitom Balkanu, rađaju izuzetni teniski dragulji i da za budućnost srpskog tenisa ne treba mnogo brinuti.

 

olga_danilovic_florida2