Ekspres Ilija u četvrtfinalu

Datum objave: 18.02.2010. // Kategorija: Vesti

Srpski Dejvis kup reprezentativac Ilija Bozoljac pružio je briljantnu partiju u drugom kolu Gemax Opena 2010. i obezbedio plasman u četvrtfinale ovog turnira vrednog 125.000 + H. Bozoljac je u susretu sa Slovakom Dominikom Hrbatijem bio dominantan od početka meča, zadržao je koncentraciju i visok ritam u prelomnim momentima, poput taj brejka prvog seta, što mu je donelo prednost, a na kraju i zasluženu pobedu 7:6(2), 6:4.
U prvom gemu koji je trajao devet minuta Hrbati je imao dve brejk šanse, ali Ilija nije dozvolio da izgubi servis. To mu je dalo samopouzdanje da u nastavku bude još jači i borbeniji. Oba igrača su u nastavku držali svoj servis čime su stigli do taj brejka u kome je Ilija potpuno dominirao.
Početak drugog seta Bozoljacu je doneo dve brejk šanse, koje nije iskoristio, ali je narednu šansu za brejk kod rezultata 1:1 uspeo da realizuje, povede 2:1. U nastavku je održavao prednost koju je stekao, držao svoj servis i stigao do pobede, a time i revanša Hrbatiju koje je pre sedam dana Iliju pobedio na turniru u Bergamu.

- Meč je bio veoma neizvesan. Krenuo sam slabije, u prvom gemu sam morao spašavati dve brejk lopte. Uspeo sam da izvučem taj slab početak i u nastavku bolje serviram, da bolje osećam poen. Hrbati je igrao bez greške na početku, ali sam se samo trudio da budem pozitivan i verovao da će se sve vratiti u normalu. Drugi set je tekao kako sam i želeo, ja sam bio taj koji je diktirao poen, a ne on. Servis mi je puno pomogao da pobedim. Trudio sam se da mu stalno serviram drugačije, jer Hrbati ima jako dobar ritern koji se završava ili poenom ili dubokom loptom – objašnjava Ilija.

Sledi borba za plasman u polufinale protiv pobednika susreta Muler – Golubjev. Oba igrača su izuzetno jaki protivnici. Muler je pobeđivao sve top igrače, bio i četvrtfinalista US Opena, imao jako bogatu biografiju, ali ni drugi nosilac iz Kazahstana – Golubjev nije ništa slabiji.

- Imam težak žreb, ali to me ne opterećuje. Pre ili kasnije igraću sa svim tim jakim igračima. Kad imam težak žreb onda sam i koncentrisaniji, dok u drugim situacijama ne mogu da kažem da podcenjujem protivnika, već u meč uđem malo nonšalantnije. Volim taj izazov da igram sa dobrim igračima, volim da pobedim dobrog igrača, volim tu dobru atmosferu. U četvrtfinalu me čeka susret sa Mulerom ili Golubjevim. Reč je o sjajnim igračima. Muler se vratio na teren ove godine, nakon povrede zbog koje je pauzirao veći deo 2009. Prošle nedelje je igrao finale u Bergamu,  dok je Golubjev pre dve nedelje igrao finale turnira u Heilbrunu. Sigurno je da moram biti sto posto koncentrisan ko god da bude sa druge strane mreže i da će to biti velika borba i težak meč – zaključio je Bozoljac.