Elena i Kristian prvi nosioci Letnjeg prvenstva Srbije u konkurenciji do 16 za 2017

Datum objave: 22.05.2017. // Kategorija: Domaća scena

Na terenima Teniskog saveza Srbije u Beogradu (Tadeuša Košćuška 63a) ove nedelje održaće se Letnje prvenstvo Srbije 2017. u konkurenciji do 16 godina za devojčice i dečake. 

Odigrane su kvalifikacije u obe konkurencije, izvučen je glavni žreb u ženskom i muškom singlu i dublu, a sam pogled na žrebove govori da će ovu nedelju obeležiti pregršt sjajnih mečeva mladih snaga tenisa u Srbiji. 

Kod devojčica za prvog nosioca u glavnom takmičenju postavljena je Elena Milovanović, drugi nosilac je Mihaela Đaković. Plasman iz kvalifikacija u glavni žreb izborile su: Andrea Mrvić, Anđelka Andrić, Ksenija Tmušić i Mia Vučković. 

Kod dečaka za prvog nosioca postavljen je Kristian Juhas koji se nalazi na 4. mestu rang liste Tennis Europe u konkurenciji do 16, drugi nosilac je Viktor Jović 25. na Tennis Europe listi do 16. Već u prvom kolu voljom žreba čeka nas sjajan susret u kome će rekete ukrstiti upravo Viktor Jović protiv 4. tenisera Evrope u konkurenciji do 14 i aktuelnog šampiona Srbije do 16 (Dvoransko prvenstvo) Hamada Međedovića. Jović je u dosadašnjem delu 2017. odigrao tri četvrtfinala ITF turnira u konkurenciji do 18 godina gde zauzima 608. mesto. 

Prolaz u glavni žreb kroz kvalifikacije kod dečaka  izborili su: Ognjen Pavlović, Miloš Vuković, Nikola Mitrović i Nemanja Subanović. 

žrebove i raspored takmičenja možete naći na linku: 

http://www.teniskisavez.com/vesti/pojedinacno-prvenstvo-srbije-do-16-godina/