Elizabeta seniorska šampionka Srbije 2013.

Datum objave: 29.11.2013. // Kategorija: Vesti

Elizabeta_Bauer_s

Na terenima Impuls Hola u Beogradu završeno je Dvoransko seniorsko prvenstvo Srbije 2013. u ženskoj konkurenciji. U borbi za trofej sastale su se Mina Marković i Elizabeta Bauer. Kod rezultata 2:2 u prvom setu Mina je iskrenula zglob leve noge, meč je nakon intervencije fiziotarapeuta nastavila, ali zbog bolova koji su bili sve veći kako je meč odmicao Markovićeva je morala predati meč kod vođstva Bauerove 5:3 u prvom setu.

Šampionka Srbije 2013. u konkurecniji seniorki postala je Elizabeta Bauer, članica TK Žak iz Sombora.Pehare je trećeplasiranim Sari Grubač i Isidori Pejović, kao i finalistkinjama Mini Marković i Elizabeti Bauer uručio sportski direktor TSS Aleksandar Bolić.

Grubac_Pejovic_Bolic_Markovic_Bauer2s

Mala igra reči. Elizabeta Prva. Naime, ovogodišnja prvakinja Srbije na Dvoranskom seniorskom prvenstvu države postala je Elizabeta Bauer, devojka koja je i imala sreću, ili nesreću, da joj protivnice u četvrtfinalu i finalu zbog povreda predaju mečeve. No i pored toga Elizabeta je sasvim zasluženo stigla do titule.

    - I meni je malo neugodno što sam u četvrtfinalu protiv Eme Polić i sada u finalu protiv Mine Marković do pobeda stizala zbog peha protivnica, ali to je sport. Verujte, i ja bih više želela da sam i ta dva meča dobila dobrom igrom. Naravno, presrećna sam zbog ovog uspeha, tim pre što se baš nisam nadala da ću osvojiti titulu. Jer, zbog obaveza na Pravnom fakultetu u Novom Sadu nisam baš trenirala kako treba i koliko moram.

    Iznenađujuće malo, zapravo, trenira Elizabeta.

    - Treniram između 1,5 i 2 sata dnevno. Trener mi je brat Darko. On me je i uveo u tajne ovog sporta. Nisam imala neke veće uspehe do sada. Na ETA rang listi do 14 godina bila sam u Top 20, u kategoriji do 16 godina nastupila sam na par turnira, zatim sam igrala fjučerse, bila rangirana oko hiljadite pozicije. Svesna sam da moram mnogo više da treniram i svakako ću sve učiniti da nađem vremena, ali obaveze na fakultetu su mi, trenutno, prioritet. Međutim, tenis je moj život i sve ću učiniti kako bih više trenirala, a onda sam sigurna i da će uspesi biti značajniji.

    Elizabeta je rođena u Novom Sadu 14. januara 1994. godine, a tenis je počela da igra sa četiri godine. Nikada se ne zadovoljava postignutim. Želi da napreduje i svesna je da mora mnogo da uči i radi.

    - Moj najbolji udarac je, svakako, forhend. Kod tog udarca sam najsigurnija, bekhend mi je za nijansu slabiji, a morala bih da popravim fizičku stranu svoje igre. Tu prvenstveno mislim na kondiciju. Što se tiče uzora, to je Serena Vilijams. Volim da je gledam kako igra. Fenomenalna je.

    Elizabeta je izuzetno skromna devojka. Sa relativno malo rada postigla je dosta. Mnogo više očekuje od sebe ako bude trenirala bar kao njene rivalke, a to je najmanje po četiri sata.

    - Probaću. Ova titula mi je veliki podstrek. I za mene i za mog brata koji je najzaslužniji za moj uspeh.

Mina_Markovic

Mina razočarana

 

Mina Marković je baš imala peh na Dvoranskom prvenstvu Srbije u tenisu. Već u četvrtom gemu finalnog duela protiv Elizabete Bauer, pri rezultatu 2:2 povredila je članak na nozi, nekako stigla do izjednačenja, čak povela s 3:2, a onda je povreda uzela svoj danak. Sve se teže kretala, pri svakom pokretu i udarcu trpela je bolove da bi kod rezultata 5:3 za protivnicu bila primorana da preda meč.

Što od bola, ali još više zbog poraza na takav način i to u finalu naterale su suze na oči ove izvanredne teniserke. Nije mogla da se obuzda još dugo po završetku meča, ni na dodeli pehara, a ni posle...

  • Mnogo sam razočarana. Krivo mi je jer sam se pripremala za ovo prvenstvo, želela titulu i na kraju sam morala da predam meč. Ponavljam, želela sam titulu, želela sam da odigram ovo finale na najbolji mogući način, ali dogodilo se to što se dogodilo...Ne znam još kakva je povreda, koliko je ozbiljna, Znam samo da me boli i noga, ali još više poraz na ovakav način. Sada idem kod doktora, želim da je ova povreda ipak lakša i da ću moći vrlo brzo na teren. Jer, u januaru me čekaju ITF G1 turniri u Češkoj i Slovačkoj gde sam želela da nastupim.

    Mina će, nadajmo se, brzo ponovo na teren. Ova devojka je rođeni borac i sigurno da će ovaj peh koji ju je zadesio biti potisnut u drugi plan.