Emilija Dančetović visešampionka Srbije do 18

Datum objave: 31.01.2014. // Kategorija: Vesti

finalistkinje_i_polufinalistkinje_drzavno_do_18

Emilija Dančetović, perspektivna teniserka Teniske akadenije Živković, na neobjašnjiv način ispustila je šampionsku titulu na Dvoranskom prvenstvu Srbije održanom protekle nedelje na teniskim terenima TSS u Impuls hali na Novom Beogradu. Imala je Emilija sve “na tacni”, sigurno vođstvo u trećem odlučujućem setu, dve meč lopte u duelu s Milicom Čubranović, ali, kao da se uplašila pobede i stala. Dozvolila je svojoj protivnici da osvoji pet gemova za redom I stigne do titule prvaka Srbije.

-Volela bih i ja da znam šta se to dogodilo. Zaista ne znam i ne mogu sebi taj pad u svojoj igri da objasnim. Ali, i to je jedno vredno iskustvo. U ovoj godini ću nastupiti na svih dvanaest fjučersa koji se igraju u Srbiji i igrati neke ITF turnire. Želja, a i cilj, mi je da ove godine izađem na WTA listu.

Emilija je rođena 9. decembra 1997. godine u Prištini i neodoljivo podseća likom na Anu Ivanović. Počela je sa osam godina u TK Partizan. Sada je članica Teniske akademije Živković. Trenira dva puta po dva sata, a trener joj je Nikola Živković. Smatra da joj je najjači udarac bekhend, a da mora još da usavršava forhend. Uzor joj je Novak Đoković.