EMILIJA SA MAKEDONSKE TURNEJE DONELA 4 MEDALJE

Datum objave: 12.06.2018. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)
Teniserka niške Teniske akademije Živković (TAŽ) Emilija Zdravković je tokom proteklog vikenda završila učešće na međunarodnim turnirima u Makedoniji. Radi se o turnirima u konkurenciji teniserki do 14 godina iz serije TENNIS EUROPE.
 
Ema je tokom dve nedelje uspela da odigra četiri finala i to dva u singlu i dva u dublu. Na poslednjem turniru u Skoplju je osvojila šampionsku titulu u pojedinačnoj konkurenciji, a vicešampionsku u paru sa Ivom Kuzmanoskom iz Makedonije. Ema je u finalu bila bolja od Ameli Smejkalove iz Češke sa 2:1 (5/7, 6/4, 7/6). Niška teniserka je do finala stigla bez izgubljenog seta.
 
Pre ovog turnira Ema je igrala Bitola OPEN 2018 gde je uspela da stigne do šampionske titule u dublu, a vicešampionske u singlu. Igrala je u paru sa Tijanom Sretenović i u finalu su bile bolje od para iz Makedonije Stefanija Kirovska/Iva Kuzmanoska sa 2:1. A u finalu singla je niška teniserka izgubila od dubl partnerke Tijane sa 2:0 (6/4, 7/5).
 
“Moram biti zadovoljna, igrala sam četiri finala na dva turnira i to u sjajnom ritmu, uz malo sreće sam mogla sva četiri da dobijem. Okrećem se novim turnirima i nadam se da će mi doneti još pehara i medalja”
 
Nišku teniserku već tokom ove nedelje očekuje učešće na još jednom TENNIS EUROPE turniru, na redu je Čačak OPEN 2018.