Fatma do polufinala u Moskvi

Datum objave: 08.01.2018. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Početak 2018. za mnoge je bio u znaku odmora i slavlja, za mlade teniske snage Srbije bio je radan. Prvog dana jaunara 2018. mladi teniseri naše zemlje izašli su na teren i započeli takmičenje u Moskvi na turniru iz kalendara Tennis Europe u konkurenciji do 14 godina. 

U konkurenciji devojčica na Božićnom turniru u glavnom gradu Rusije predstavljala nas je Dvoranska šampionka Srbije (do 14) za 2018. Fatma Idrizović koja je na ovom takmičenju stigla do polufinala. U borbi za plasman u finale Fatma je izgubila od petog nosioca, Kanađanke Daše Plekhanove 5:7, 3:6. 

Kod dečaka na Božićnom turniru održanom u Akademiji Aleksandra Ostrovskog u Moskvi boje Srbije branili su Branko Đurić, Nikola Zekić i Luka Jovanović. Vicešampion Srbije Dvoranskog prvenstva 2018. u konkurenciji do 14 Zekć izgubio je u drugom kolu od trećeg nosioca, Kipranina Konstantinosa Košisa 4:6, 3:6. Polufinalista Dvoranskog prvenstva iz Kruševca Đurić u Moskvi je zaustavljen u osmini finala od 6. nosioca, Rusa Nikite Bočkareva 2:6, 1:6. Najbolji plasman u Moskvi od predstavnika Srbije u muškoj konkurenciji ostvario je aktuelni šampion Srbije (dvoranvski do 14) Luka Jovanović koji je zaustavljen u četvrtfinalu od Francuza, imenjaka Luke Van Ašea 1:6, 2:6.