FED KUP PLEJ OF SVETSKA GRUPA B RUMUNIJA - SRBIJA 4:1

Datum objave: 19.04.2014. // Kategorija: Vesti

NIS_Fed_kup_tim_Srbije7

Fed kup susret Rumunija - Srbija (plej of Svetske grupe B) otvorio je meč Ana Ivanović i Sorana Kirstea, a Rumunka je posle preokreta uspela da trijumfuje sa 2:1 u setovima (6:3, 1:6, 2:6) i tako domaćoj reprezentaciji donese prvi trijumf.

Ana_Ivanovic4

Ana_Ivanovic5

Ana_Ivanovic8

U drugom duelu sastale su se Simona Halep i Bojana Jovanovski, posle četiri odigrana gema Halepova je povela sa 3:1, ali je u tim trenucima kiša sprečila dalji tok meča.
Kako se vremenske prilike nisu popravile, odlučeno je da Halep i Jovanovski na teren ponovo izađu u nedelju od 10 časova.

Bojana_Jovanovski15

Bojana_Jovanovski16

Bojana_Jovanovski20

Nastavak meča Rumunija - Srbija usledio je u nedelju od 10 časova. Jovanovski je pružila sjajan otpor prvom reketu Ruminije Simoni Halep ali domaća predstavnica je uspela da donese i drugi bod domaćinu. Halep je slavila sa 6:2, 6:4. 

Usledio je meč u kome su se sastale najbolje teniserke obe reprezentacije Halep i Ivanović. Prvi reket NIS Fed kup tima Srbije Ana Ivanović pružila je briljantnu partiju i savladala 5. teniserku sveta 6:3, 7:6(2) i time ostavila Srbiju u borbi za pobedu u ovom meču. Rumunija je nakon ovog meča vodila 2:1. 

Naredni meč, koji je Rumunkama u slučaju pobede donosio plasman u Svetsku grupu B, a Srbiji u slučaju pobede izjednačenje u ovom susretu i da se odluka o pobedniku meča Rumunija - Srbija donese u dublu, odigrale su druge table obe reprezentacije. Sorana Kirstea i Bojana Jovanovski pružile su partiju za pamćenje. Preko dva i po sata velike borbe, na kraju više sreće na strani domaće teniserke Kirstee koja je donela pobedu Rumuniji 6:3, 6:7(7), 6:3 i time plasman u Svetsku grupu B. 

Dubl meč u kome su na teren izašle Begu, Nikolesku i Jakšić, Stojanović, nakon prvog gema koji je pripao Rumunkama, srpski tim je predao.