Fed kup: Srbija savladala Bugarsku u prvom meču Fed kup takmičenja u Talinu

Datum objave: 07.02.2018. // Kategorija: FED cup i DAVIS cup
Fed kup selekcija Srbije takmiči se ove nedelje u estonskom gradu Talin u okviru prvog kola I grupe Evro-afričke zone. Srbije se nalazi u Grupi A zajedno sa reprezentacijama Bugarske i Gruzije. 
Prvi meč u Grupi A Srbija je odigrala protiv tima Bugarske u kome su do pobede stigle naše reprezentativke već nakon singl mečeva. Prvi poen Srbiji je donela naša najmlađa reprezentativka i velika zvezda u usponu, deveta juniorka sveta, 17 – godišnja Olga Danilović. U meču protiv deset godina starije reprezentativke Bugarske Izabele Šinikove Olga je debitovala u Fed kup dresu Srbije pobedom od 6:3, 6:7(3), 7:6(6). Sjajan meč, velika borba, spašena meč lopta kod rezultata 6:6(5:6) u trećem setu i na kraju slavlje velike nade kako srpskog tako i svetskog tenisa, Olge Danilović za njen Fed kup prvenac u kome je pokazala da je veliki šampion.
U drugom singl meču susreta Srbija – Bugarska, snage su odmerile prve table oba tima. Za Srbiju je debitovala kada su u pitanju singl mečevi, istovremeno i na mestu prvog reketa našeg tima, 21 – godišnja Dejana Radanović protiv Viktorije Tomove. Radanovićeva (264. Na WTA listi) je pokazala snagu, volju, želju i srce savladavši Tomovu koje je rangirana kao 139. na WTA listi. Do drugog poena Srbije, koji je označio trijumf naše zemlje u ovom susretu, Dejana je stigla rezultatom 6:3, 6:4. 
Susret sa Bugarskom označio je uspešne debije obe naše reprezentativke i pobedu Srbije koja je dovela naš tim na korak od mini plej ofa za koji nam je potrebna i pobeda nad Gruzijom 9. februara. Mini plej of je na programu 10. februara i u njemu će se sastati pobednici Grupe A sa Grupom D, odnosno Grupe B sa Grupom C. Pobednici mini plej ofa obezbeđuju plasman u plej of za popunu Svetske grupe B za 2019. godinu koji je na programu 21. i 22. aprila 2018. 
U nastavku je odigran dubl u kome su za Srbiju igrale Danilović i Radanović - protiv Petje Aršinkove i Julije Terzijske. Pobedu u dublu odnele su reprezentativke Bugarske 3:6, 6:7(6). Rezultatski značaj dubla biće samo u tome što će se na kraju grupnog takmičenja ukoliko neki od timova budu imali isti broj pobeda i poraza gledati i bolja set, odnosno gem razlika. 
"U ovom meču mogu slobodno da kažem selekcija Bugarske je bila favorit i znale smo da nas očekuje težak susret. Međutim, prva je na teren izašla Olga Danilović koja je odigrala odličan meč  protiv vrlo i starije i iskusnije igračice nego što je ona. Izabelu smo poznavali i znali smo da će biti čvrsta igra, ali i da Olga ima prostora za pobedu, ona je to opravdala, napravila dobru pobedu protiv jedne takve igračice, meč je bio vrlo uzbudljiv i napet, sigurna sam da Olgi nije bilo lako da izadje prva na teren i da odigra. Drugi meč igrala je Dejana Radanović koja je igrala sa duplo bolje rangiranom igračicom nego što je ona i odigrala je izvanredan meč. Obe devojke su dale sve od sebe, borile su se, donele trijumf Srbije već nakon singlova. U dublu su izašle njih dve da pokušamo da dobijemo i dubl zbog međusobnog skora u grupi, nisu loše odigrale, ipak su i ne uigrane, nikada nisu igrale zajedno dubl, Dejana i ne igra dubl na turnirima, tako da je trebalo malo vremena da se uigraju i naviknu jedna na drugu, i onda su u drugom setu od 1:5 stigle na 5:5, vratile se u meč, bile blizu da dobiju taj drugi set. Sve u svemu zadovoljna sam prvi takmičarskim danom, sledi dan bez mečeva koji će poslužiti i da se devojke malo odmore i u petak šta nam Bog da protiv Gruzije. U četvrtak Gruzija igra protiv Bugarske pa ćemo imati priliku da pogledamo njihove igračice i da pripremimo taktiku koju će naše devojke nadam se dobro primeniti" rekla je selektor Fed kup tima Srbije Tatjana Ječmenica Jevtić.