Fed kup tim Srbije našpanovao rekete za susret sa Gruzijom

Datum objave: 05.02.2019. // Kategorija: FED cup i DAVIS cup
Najbolji ženski tim Srbije kreće u Fed kup bitke za 2019. godinu. Ni malo lak zadatak pred našim timom koji čine: Aleksandra Krunić, Olga Danilović, Ivana Jorović i Nina Stojanović, predvođene selektorom Tatjanom Ječmenicom Jevtić.
 
Fed kup takmičenje I grupe Evro-afričke zone u kome se nalazi i selekcija Srbije startuje u sredu 6. februara 2019. godine i odvijaće se po round robin sistemu. Zonsko takmičenje je od 2019.  podeljeno u dve grupe A i B, dva grada, odnosno dve države koje će biti domaćin.
 
Fed kup tim Srbije prvi meč odigraće u sredu 6. februara 2019. protiv selekcije Gruzije sa početkom u 10:00 časova po lokalnom vremenu na centralnom terenu (11:00 po srednjeevropskom vremenu kome pripada i Srbija). Srbija i 2018. bila u grupi sa Gruzijom kada su naše devojke već posle singlova stigle do pobede, što je bio finalni meč u grupi za plasman u mini plej of.
 
Selekcija Srbije smeštena je u grupu B koja je podeljena na dve grupe, čime je Srbija u Grupi B(B) i za plasman u mini plej of boriće se sa selekcijama Gruzije, Hrvatske i Turske. Pobednici grupa u Batu boriće se u mini plej ofu za plasman u plej of za Svetsku B grupu 2020. a taj meč na programu je 20. i 21. aprila 2019. godine. 
 
„Uslovi za igru su dobri. Dopada mi se hala i podloga na kojoj se igra, tereni nisu ni prebrzi ni prespori i imali smo dovoljno dana i vremena da se naviknemo. Svi smo došli sa turnira na kojima je bila brza podloga, tako da mislim da smo u dobroj formi, da smo dobra ekipa, a atmosfera je odlična. Što se tiče grupe i protivnika, poznajemo ih jako dobro jer smo sa većinom igrali prethodnih godina. Jaka je kao i svaka grupa, svi su došli da se bore za svoju zemlju, da prođu dalje, ali svakako da mi imamo prednost jer imamo zaista dobar i jak tim. Prvi meč je protiv Gruzije koju smo pobedili prošle godine i mislim da nam i to daje prednost. Imamo kvalitetnije igračice, ali nikad se ništa ne zna unapred i u tenisu je uvek tako. Sigurno je da će se svaka od nas koja bude igrala maksimalno boriti, da ćemo navijati i dati sve od sebe“ – istakla je Fed kup reprezentativka Srbije Olga Danilović.
 
Sve u svemu niko nema prava na kiks, jer samo pobede u svim mečevima donese željeni rezultat, a to je upravo plej of u aprilu.
 
 „Veliki pozdrav iz Bata. Reprezentacija se okupila, atmosfera je sjajna, juče smo imale svečanu večeru i videli ste koliko smo bile lepe. Grupa u kojoj se borimo za dalji plasman je jaka, slede nam susreti sa Hrvatskom, Gruzijom, Turskom. Svi timovi imaju jake igračice, ali smatram da mi imamo bolji kvalitet ako mogu tako da se izrazim, tu mislim i na svaku igračicu pojedinačno, svaka je odlična, ali i na ostatak ekipe od fiziotarapeuta, naše doktorke, pomoćnog trenera, svih koji stoje uz nas, koji na podržavaju u svakom trenutku i koji nas bodre. Uz njihovu i našu energiju mislim da možemo do konačnog uspeha, a to je plasman u plej of. Prvi meč igramo protiv Gruzije i imamo dobre šanse da pobedimo, samo da damo sve od sebe, da igramo našu igru, da ostane pozitivna atmofera, da budemo nasmejane i verujemo u nas i pobedu, a vi od kuće da nas bodrite, da nam šaljete pozitivnu energiju“ -  kaže Fed kup reprezentativka Srbije Ivana Jorović.
 
Takmičenje u Batu će se odvijati po round robin sistemu, a to znači da svaki meč u grupi podrazumeva dva singl susreta i dubl. Prvi singl igraju drugi reketi oba tima, po završetku ovog meča igra se drugi singl u kome se sastaju prvi reketi, nakon drugog singla sledi dubl meč. 
 
„Protivnice iz Grupe smo znale još pre puta, tako da nema iznenađenja. Prvi meč igramo sa Gruzijom koju smo dobili prošle godine, ali to niša ne mora da znači. Svaki meč je na neku ruku težak i ni jedan meč nije za potcenivanje. Devojke treba da maksimalno ozbiljno pristupe svakom meču, da daju sve od sebe, a ja verujem da će one to uraditi i nadam se uspehu“ – rekla je selektor Fed kup tima Srbije Tatjana Ječmenica Jevtić.  
 
Nominacije timova –
 
Srbija: Aleksandra Krunić, Olga Danilović, Ivana Jorović i Nina Stojanović, selektor Tatjana Ječmenica Jevtić. 
 
Gruzija: Ekaterine Gorgodze, Mariam Bolkvadze, Oksana Kalashnikova, Zoziya Kardava, selektor (igrač) Margalita Chakhnashvili-Ranzinger