Idemo na pobedu, navijači pomozite nam

Datum objave: 04.02.2010. // Kategorija: Vesti

KONFERENCIJA FED KUP REPREZENTACIJE SRBIJE, ARENA 04.02.2010.

BEOGRAD, 4. februara 2010. (Beta) - Reprezentativke Srbije u tenisu izjavile su danas da će dati sve od sebe da se pobedom protiv Rusije plasiraju u polufinale Svetske grupe Fed kupa, a posle toga i da osvoje to takmičenje.

Reprezentacija Srbije od 6. do 7. februara u Beogradu igra protiv Rusije, meč prvog kola Svetske grupe Fed kupa. Za selekciju Srbije igraće Jelena Janković, Ana Jovanović i Bojana Jovanovski, dok će za Rusiju nastupiti Svetlana Kuznjecova, Alisa Klejbanova, Vera Duševina i Anastasija Pavljučenkova.

"Čast mi je što sam se priključila svom timu. Još nisam razmišljala o protivnicama, ali ima vremena. Biće teško, Ruskinje su iskusne, višestruke osvajačice Fed kupa. Ali i Ana i ja imamo iskustva, igrale smo protiv njih mnogo mečeva", rekla je Jankovićeva na konferenciji za novinare.

Jankovićeva je danas doputovala sa Floride, gde je pokušavala da sanira povredu leđa, koju je zadobila na Australijan openu. Osma teniserka sveta rekla je da će sigurno igrati protiv Rusije.

"Nisam želela da pričam o povredi. Pokušala sam da se oporavim, to ipak nije naivna povreda i nisam 100 odsto spremna. Ali, ovo je Fed kup, igram za svoju zemlju i nije mi prvi put da igram povređena. Ja mislim da ću igrati na jednoj nozi", rekla je ona.

Jankovićeva je istakla da je ne brine dobro raspoloženje teniserki Rusije, već da samo razmišlja o svojoj igri i pobedi Srbije.

"I mi smo nasmejane, spremne i motivisane. One su favoriti, i pod pritiskom su. Ne razmišljam o njima, želim da pobedim u svakom duelu. Ovo je najbitniji meč do sada, jer bismo pobedom protiv Ruskinja imale veliku šansu da osvojimo Fed kup", rekla je ona.

Ivanovićeva je rekla da očekuje težak meč, ali da su srpske teniserke spremne i da osvoje Fed kup.

"Daćemo sve od sebe, spremne smo, a imamo i prednost domaćeg terena. Biće težak meč, borile smo se da uđemo u Svetsku grupu, ovo je prilika da osvojimo Fed kup", rekla je ona.

Ivanovićeva je dodala da se nada da će Srbija rešiti meč pobedama u singlu.

"Nadam se da ćemo uspeti da rešimo meč u singlu, pošto nismo dobro uigrane u dublu. Ali, ako do toga i dođe, očekujem da pobedimo", rekla je 23. teniserka sveta.

Mlada teniserka Bojana Jovanovski rekla je da je zadovoljna što je izborila mesto u reprezentaciji i poručila da je spremna da pomogne u osvajanju Fed kupa.

"Drago mi je što ću debitovati u ovako važnom meču. Za ovo mesto su se starije teniserke dugo borile. Nadam se da ću sa njima graditi reprezentativne uspehe. Dobile smo najtežeg mogućeg protivnika, ali očekujem da ćemo pobediti", rekla je Jovanovski.

Ana Jovanović ne očekuje priliku da zaigra protiv Rusije, ali je sigurna da će njene saigračice uspeti da pobede.

"Suvišno je pričati o protivniku. Izuzetno sam motivisana za ovaj meč, nabavila sam sve navijačke rekvizite i navijaću", rekla je Jovanovicćeva kroz smeh i dodala: "Moramo da iskoristimo prednost domaćeg terena, sigurna sam da pobeda neće izostati".

Selektor Fed kup reprezentacije Srbije Dejan Vraneš rekao je da veruje u snagu svog tima i dodao da se nada pobedi.

"Protivnik je više nego inspirativan. Višestruki je pobednik Fed kupa. Rusija ima najveći broj igračica među 100 najboljih na svetu. Sticajem okolnosti okupili smo se kasnije, ali lakše se diše kada je Jelena ovde", rekao je on.

"Mogu da kažem mnogo lepih reči o Kuznjecovoj i Klebanovoj i selektoru Šamilu Tarpišćevu, ali kvalitetni smo i verujem da iz ovog duela možemo da izađemo kao pobednici. Dodatni motiv pred ovaj duel je što bismo polufinale igrali u Beogradu", dodao je Vraneš.