Iva i Vuk osvojili Mišin memorijal u TA Tipsarević

Datum objave: 17.08.2018. // Kategorija: Domaća scena

Na terenima TA Tipsarević održan je Mišin memorijal u konkurenciji do 12 godina za devojčice i dečake, prva kategorija. 

U konkurenciji devojčica pobedničko postolje osvojila je Iva Rafailović koja je u borbi za tron savladala Aleksandru Đokić 6:4, 6:0. U polufinalu Iva je pobedila Katarinu Milošević 7:6(3), 6:2, dok je Aleksandra bila bolja od Teodore Kostović 6:1, 6:0. 

U ženskom dublu trijumfovale su Aleksandra Stevanović i Mia Milisavljević pobedivši u finalu par Teodora Kostović, Petra Konjikušić 7:6(7), 6:4. 

Kod dečaka naslov šampiona u singlu poneo je Vuk Kruščić pobedivši u finalu Nikolu Lulića 6:3, 6:3. U polufinalu Vuk je savladao Nikolu Jovića 7:5, 6:1, dok je Nikola bio bolji od Aleksandra Žikića 6:4, 6:2. 

Muški dubl osvojio je par Nikola Lulić, Vuk Kruščić savladavši u finalu par Aleksandar Žikić, Nikola Jović 6:4, 6:2.  

Ko je bio Milan Miša Smiljanić po kome je ovaj turnir dobio ime? 
 
Milan Miša Smiljanić jedan od utemeljivača organizovanog I profesionalnog teniskog suđenja u Srbiji. Zajedno sa sada pokojnim Dragomirom Kalanovićem Kalančetom, Ivanom Ergom (obojica su imali svoje memorijalne turnire) zatim sa Lazom Bakočevićem i Tiborom Demetrom nije se mogao zamisliti teniski turnir u Srbiji i na prostorima bivše Jugoslavije osamdesetih i devedesetih godina prošlog veka.
 
Iškolovao je brojne generacije teniskih sudija među kojima su današnje sudije sa ozbiljnim međunarodnim karijerama.
Od značajnih stvari bio je idejni tvorac i suorganizator:
 
Najpoznatijeg turnira iz domaćeg kalendara za sve konkurencije (Max Cup) koji se održavao u avgustu i koji je privlačio i brojne igrače iz susrednih Republika. Neki od njih su danas već bivši vrhunski teniseri. Naslednik Max Cup-a, Elite Cup u Beogradu na terenima TK Elit. Neki od učesnika tih turnira, a danas poznati svetski igrači su i Filip Krajinović, Mirza Bašić... Prvi ATP Challenger turnir u Srbiji sa početka dve hiljaditih (Gemax), ATP turnir u Banja Luci, brojnih profesionalnih turnira u Srbiji i današnjoj Republici Srpskoj. 
Miša je bio poštovan i voljen i kao teniski stručnjak, ali i kao čovek širem prostora bivše Jugoslavije. Pored suđenja, radio je u Teniskom savezu Srbije, bio je direktor TK Gemax, TK Elite, TK Max, TK Olimp...
 
Sudijski Odbor Teniskog saveza Srbije i danas koristi njegovu rečenicu sa kojom je završavao sve sudijske škole i seminare i koja je sastavni deo pečata Sudijskog Odbora i glasi: "naš autoritet, to je naše znanje"!