Ivana potvrdila svoj talenat

Datum objave: 20.01.2012. // Kategorija: Vesti

ivana_jorovic
Ivana Jorović nova je šampionka Srbije u kategoriji do 16 godina. Postavljena za prvog nosioca, opravdala je svoju poziciju i očekivanja prvog favorita. Rođena Čačanka, trenira i igra u Novom Sadu, članica je TK Elit, savladala je u finalu  Minu Marković – 6:3, 6:2 i još jednom pokazala da joj u Srbiji, među mlađim igračicama nema premca. Ivana skoro i da nema neki poseban problem s protivnicama, već sa sobom. Jednostavno, kada se oseti sigurnom u toku meča, popusti joj koncentracija i tada počinju problemi. Srećom po nju, relativno se brzo “dozove k sebi” i meč vrati u normalu, a to podrazumeva trijumf.
Ivana je, tako, u četvrtfinalu sama sebi napravila problem u susretu s Dejanom Radanović. Imala je set, 4:0 i stala. Izgubila je drugi set, a u trećem je ponovo bila na nivou. Ivana je i u polufinalu imala okršaj sa svojim “novim” klupskim drugaricama – savladala je Džinu Milovanović – 6:2, 6:3.
Mina Marković je takođe opravdala ulogu drugog nosioca. U polufinalu je savladala Jelenu Janošević, a do finala nije izgubila set.
Na ovom prvenstvu mi je bilo super, pa naravno, osvojila sam ga. Bilo je sve sjajno, a i konkurencija je bila značajna. Kada se osvoji turnir, onda tu nema neke velike priče, jer se podrazumeva da sam igrala dobro. Uostalom, i bilo je dobro. Možda je bilo malo problema u četvrtfinalu sa Dejanom Radanović. Povela sam u drugom setu sa 4:0 i činilo se da ću brzo doći do pobede, a onda mi je pala koncentracija, a protivnica se razigrala. Šta je sve pogađala, a meni ništa nije polazilo za rukom. Tešila sam se da ću imati priliku “za popravni”, pa se nisam uplašila od neuspeha. U trećem setu je sve ponovo došlo na svoje mesto. Ali, ovde nije i kraj kada je u pitanju Prvenstvo Srbije u dvorani. Dolazim ponovo sledeće nedelje jer ću igrati u konkurenciji do 18 godina – rekla je Jorovićeva.
drzavno_16_devojcice2
Mina Marković je u finalu napravila mnogo neiznuđenih grešaka i svesna je da je to, u velikoj meri, odlučilo pobednicu.
• Napunila sam 15 godina 3. januara, počela da igram sa osam i po, članica sam TK Partizan. Krenula sam da se takmičim samo posle godinu dana treninga i igrala sam u zemlji i po Evropi. Osvojila sam državno do 14 godina, dva evropska turnira i sada sam počela da igram ITF turnire i već sam osvojila neke poene za rang listu. A što se tiče uzora, pa tu je neprikosnoven Novak. Fantastičan je! Svesna sam nekih svojih manjkavosti u igri i nastojaću da to svedem na najmanju meru. Smatram da imam još prostora za napredovanje, a nova šansa, i novi izazov je svakako prvenstvo u kategoriji do 18 godina koje za par dana počinje u “Impuls holu”. Mislim da će stečeno iskustvo sa ovog turnira imati uticaja da sledeće nedelje zaigram još bolje. Moram da istaknem da su mi predsednik TK Partizan, Dušan Grujić i Zoran Kojić mnogo pomogli u mojim pripremama za ovo prvenstvo. Ja volim da igram na brzim terenima jer igram napadački, ali i dosta grešim. Zato ću sada malo raditi na tome da budem strpljivija. Nadam se da ću sledeće godine na juniorski gren slem u Australiju – optimista je Mina Marković.
Ivana Drašković je počela da igra tenis u Australiji. Od pre tri godine je stanovnik Srbije.
• Imam 16 godina i registrovana sam za TK Partizan. Počela sam sa devet, a pre tri godine sam došla iz Australije u Srbiju. Ovo mi je najveći uspeh u karijeri. Naravno, u planu mi je da ove godine napredujem. Prijavljena sam i za državno do 18, ali nisam sigurna da ću nastupiti jer sam povredila koleno. Najjače oružje mi je servis. Moram da popravim forhend i kretanje. Iako sam iz Australije, moj uzor je Nole. U drugoj polovini godine ću najverovatnije na Eta turnire, ali o tome odlučuju moji treneri. U svakom slučaju osećam se odlično i mislim da će ove godine biti još mnogo uspešnih igara – rekla je Ivana.
Džina Milovanović je imala tu “nesreću” da bude u delu žreba s pobednicom. Zato je I zaustavljena u polufinalu, ali nije nezadovoljna. Naprotiv!
- Imam petnaest godina, igram u Partizanu, a počela sam tenis da i treniram sa osam. Več sam igrala letnje državno, jednom u polufinalu, jednom u finalu. Svakako da je ovo veliki uspeh, obzirom da je konkurencija bila jaka. Prijavljena sam i za državno do 18 godina koje počinje za par dana. Malo ću se odmoriti, pa, videćemo. Možda ću ponoviti uspeh, možda i da budem bolja, videćemo. Omiljeni udarac mi je bekhend. Igram s reketima Babolat, ali mi je sada istekao ugovor. Iako sam žensko, uzor mi nisu ni Jelena ni Ana, već, zna se, Nole. Zašto? Pa, devojke nisu baš u nekoj formi, ne igraju dobro. Što se tiče same igre, uglavnom gledam kako se ovi najbolji teniseri i teniserke kreću po terenu. Na to mi i treneri  skreću pažnju. Što se tiče stila i udaraca, ne kopiram ih – kaže Džina.