Ivana se sprema za Ameriku

Datum objave: 24.10.2011. // Kategorija: Vesti

1polufinale
 

Jedna od najtalentovanijih mladih igračica Srbije, Ivana Jorović, počela je intenzivne pripreme kako bi spremna dočekala američku turneju koja obuhvata dva najprestižnija juniorska teniska turnira na planeti, “Eddie Herr” se igra u Bradentonu na teniskim terenima čuvene akademije – Nicka Bollettierija od 24. novembra do 4. decembra i “Orange Bowl”na Floridi, od 14. do 23. decembra. Ivana će na put polovinom novembra i s nestrpljenjem čeka put “preko bare”.

 

-To su turniri kojima nastupaju sve najbolje mlade tenisere i teniserke na svetu. Konkurencija je izuzetna što je za očekivati kada se ima u vidu da se na jednom mestu nađu, osim igrača, sponzori, predstavnici kompanija koji proizvode tenisku opremu, najpoznatije menadžerske kuće, treneri...

Ivana je imala malu pauzu, dobro se odmorila i sada s novim entuzijazmom kreće u osvajanje juniorskih bodova. Vredno radi i trenira u Impuls Holu - u sedištu Teniskog saveza Srbije.

-Trenutno sam u prvih pet juniorki u kategoriji do 14 godina, ali ću se u Americi ogledati i u dve godine starijoj konkurenciji. Do 16 godina sam ušla u pedeset, ali to je slabo prema ambicijama koje imam. A koliko je Ivana ozbiljna u svojim namerama da napreduje govori i činjenica da će raditi sa jednim od najboljih trenera iz Holandije.

- Saradnja je realizovana kada sam igrala na jednom turniru u Holandiji. Trenutno sam u Beogradu gde ću se pripremati do odlaska u SAD, a tamo ću nastaviti sa našim trenerima
I trenerom iz Holandije dokle god sam u Americi.

Ivana je imala retku priliku da odigra egzibiciju s najboljim teniserom sveta, Novakom Đokovićem, na azijskoj turneji.

- Da, trebalo je da igram jednu egzibiciju, ali se Nole povredio. Naravno da sam žarko želela da se ta akcija ostrvari, ali umešala se viša sila. Šteta, ali ima vremena. Valjda će se ponovo jedna takva ideja roditi i ostvariti. U svakom slučaju bila sam počastvovana ovim pozivom i mogućnošću da igram s Noletom. Moja očekivanja u Americi su velika i, poznajući sebe, uverena sam da ću pružiti svoj maksimum kako bih dobrom igrom postigla rezultate koji su u srazmeri s kvalitetom koji posedujem - samouverena je Ivana Jorović.