Jelena Lukić devojka čeličnih živaca

Datum objave: 10.01.2013. // Kategorija: Vesti

jelena_lukic

Jelena Lukić, finalista zimskog prvenstva Srbije u kategoriji do 16 godina zasluženo je, i reklo bi se bez velikih napora stigla do finala. Jedino je imala malo muke u četvrtfinalu kada se sastala sa drugim nosiocem, Emilijom Dančetović, ali je i tu prepreku savladala što joj je donelo preko potrebnu sigurnost pred finalni okršaj s prvim nosiocem turnira Nikolinom Jović. Visoka, snažna i za svoju visinu veoma pokretljiva, Jelena Lukić ima sve predispozicije da stasa u igračicu visokih dometa.

- Imam 15 godina (rođena 24. februara 1997. godine) i za taj uzrast sam veoma visoka – 174 santimetra i sigurno je da ću još rasti. Koliko, ne znam, ali ova moja visina izaziva respekt kod mojih protivnica gde god se pojavim. Naravno, zbog visine, dugih ruku imam i odgovarajuće jak servis i to je moje moćno oružje. I forhend mi je skoro savršen. Nekako, od kada sam uzela reket u ruke, a to je bilo kada sam napunila sedam godina taj udarac mi je “legao”. Igram ofanzivan tenis, ne volim da samo prebacujem, ponajmanje da se branim. Svaki trenutak u meču koristim da napadnem protivnicu.

Jelena ima jasan cilj. Želi da se profesionalno bavi tenisom i zato trenira s puno elana i na svakom treningu daje sve od sebe.

- Treniram dva puta dnevno, kombinacija tenis i kondicione pripreme. Pohađam srednju ekonomsku školu i sve mi ide dobro, osim francuskog. Prošle godine sam išla vanredno, tako da sam ove godine bukvalno upala u ovaj predmet. Moraću da uzimam privatne časove, ali uspeću.

Jelena bez i trunke samoisticanja i prepotencije tvrdi da gde se pojavi, na bilo kom turniru u domaćoj konkurenciji, uglavnom stiže u završnicu.

- Od većih uspeha imam polufinale ITF turnira u singlu u Skoplju i na istom turniru sam igrala i finale u konkurenciji parova. Imala sam još par četvrtfinala, zatim sam u Danskoj igrala polufinale ETA i osvojila dubl u konkurenciji do 14 godina. Prošle godine nisam igrala državno i sada želim da ga osvojim.

U svakom slučaju Jelena je jedna od mlađih i perspektivnih devojčica. Stručnjaci joj predviđaju sjajnu budućnost, a njena odlika su “čelični” živci.

- Ne nasedam na provokacije suparnica na terenu. Fokusirana sam na meč, na svoju igru i rivalku s druge strane mreže skoro i da ne vidim. Ni sudijske odluke na moju štetu me ne mogu izbaciti iz koncentracije. Te greške su sastavni deo igre i zato se ne opterećujem u toku meča i fokusiram se na sledeću loptu, sledeći poen – kaže Jelena Lukić.