Jovana Babić bez kompleksa

Datum objave: 27.12.2012. // Kategorija: Vesti

stankovic_ibabic

Finalistkinje Stankovic i Babic 

Jovana Babić, teniserka beogradskog Partizana, poklekla je tek u polufinalu na Zimskom dvoranskom prvenstvu Srbije i to protiv klupske drugarice i prvog nosioca Ksenije Tmušić – 4:6, 6:4, 0:6. Do polufinala Jovana nije izgubila ni jedan set. Bila je koncentrisana, i zadovoljna je i pored poraza, svojim učinkom na ovom prvenstvu. Rođena 6. maja 2001. godine sa sedam godina počela je da igra tenis. Od uspeha rado pominje prvo mesto u konkurenciji devojčica do 10 godina, treće mesto na Mastersu, uspešan nastup na ETA turniru u Prokuplju sa klupskom drugaricom Ksenijom Tmušić.

    - Najjači mi je udarac bekhend, dosta dobar je i forhend, a moram više da radim na servisu. Mogu da istaknem, kao dobru stranu svoje igre, i kretanje. Naravno, ima tu mnogo prostora za napredovanje i ja svaki trening koristim da se usavršim, da igram sve bolje.

Jovana je odlična učenica i pohađa OŠ “Branko Radičević”.

    - Kako treniram šest dana u nedelji i to po dva sata tenisa, plus po sat kondiciono, morala sam da strogo isplaniram svaki dan kako bih imala vremena i za učenje. Srećom i razredna i moji nastavnici imaju puno razumevanja i s te strane nemam nikakvih problema.

    Što se tiče planova za narednu sezonu Jovana je, u glavnim crtama, napravila plan.

    - Igraću turnire do 12 i 14 godina i ETA turnire. Igram u Srbiji i zemljama u okruženju, ali i malo dalje. Tada me prate mama ili tata. A takvih putovanja će biti sve više.