Jovana Jakšić izabrana od ITF sajta pro circuit za igračicu februara 2013.

Datum objave: 20.03.2013. // Kategorija: Vesti

jovana_jaksic22

Mlada teniserka Srbije Jovana Jakšić ostvarila je sjajne rezultate na turnirima iz fjučers serijala koji je održan u turskom letovalištu Antalija, zbog kojih je ITF sajt pro circuit proglasio za igračicu meseca februara 2013. Tinejdžerka iz Srbije, 19-godišnja Jovana provela je mesec dana igrajući profi turnire u GD Teniskoj Akademiji u Antaliji, mestu koje je za nju i njenu karijeru veoma značajno. Jakšićeva je u dosadašnjoj karijeri odigrala 14 finala fjučersa, prvo jula 2011. godine u Prokuplju koje je i osvojila, u Antaliji je odigrala čak osam finala, osvojila sedam. Od septembra 2012. do novembra iste godine nanizala je četiri trofeja u Antaliji. U februaru 2013. Jovana se odlučila na novi odlazak u ovo tursko letovalište, gde je ponovo blistala i gde je samo jedan meč delio od het trika. Na prvom fjučersu februara 2013. Jovana je stigla do naslova najbolje bez izgubljenog seta. U finalu je nakon vođstva Jovane od 5:2 u prvom setu meč predala njena protivnica iz Bosne Jasmina Tinjić.
Jakšićeva je pobedonosni niz nastavila i naredne nedelje kada osvaja i njenu desetu fjučers titulu u karijeri. U borbi za trofej Jovana je bila bolja od Rumunke Ioane Ducu 6:2, 7:5.
Treću nedelju fjučers serijala u Antaliji (februar 2013) članica TK Gemax završila je kao finalista. U finalu Jovana je odmerila snage sa prvim nosicem Ralukom Olaru koja je pobedila rezultatom 3:6, 5:7.
Jakšićeva je do sada odigrala 14 finala fjučersa, od toga osvojila 10. Trenutno beleži najbolji rang u karijeri - 326. mesto na WTA listi.

jovana_jaksic