Jovanović i Đurić na visini zadatka

Datum objave: 25.07.2018. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)
Mlade selekcije Srbije u konkurenciji do 14 i 18 godina ove nedelje takmiče se na Pojedinačnom prvenstvu Evrope. 
U konkurenciji do 14 godina koji se za medalje bore u češkom mestu Most, boje Srbije brane: kod devojčica višestruka šampionka naše zemlje Fatma Idrizović i Darja Šuvirdjonkova, kod dečaka Branko Đurić i Luka Jovanović, pod vođstvom trenera Ivana Gaže i Nemanje Ivića. 
Đurić i Jovanović su se sjajnim partijama plasirali u osminu finala, dok su Fatma i Darja zaustavljene u 3. kolu. 
 
Darja je bila postavljna za 12 nosioca, Fatma za 13 nosioca i u prvom kolu su bile slobodne. U drugom kolu Darja je pobedila Portugalku Mafadlom Guedes 7:6(9), 6:2, dok je u trećem kolu posle velike borbe zaustavila Nemica Tea Lukić 6:4, 5:7, 4:6. Fatma je za plasman u treće kolo savladala Portugalku Matilde Jorge 4:6, 6:4, 6:3, u trećem kolu je izgubila od predstavnice Turske Ozlem Uslu 6:2, 6:3. 
Jovanović je u prvom kolu savladao Slovaka Tristana Flandera 7:6(7), 4:6, 6:2, u drugom kolu pao je Izraelac Ron Elouk 6:4, 5:7, 6:1, treća runda donela je savršen meč za Luku i pobedu 6:0, 6:0 nad Ircem Zahari Marfijem, za plasman u četvrtfinale boriće se protiv Švajcarca Tila Brunera. Đurić je u prvom kolu bio slobodan, u borbi za plasman u treću rundu blistao je protiv  Portugalca Diogo Moraisa  6:1, 6:0, u trećem kolu posle velike borbe stigao je do pobede nad Letoncem Vilusom Gaubasom 6:3, 1:6, 7:6(9), za plasman u četvrtfinale boriće se protiv Makedonca Kalina Ivanovskog. 
U dublu Branko i Luka boriće se za plasman u četvrtfinale protiv italijanskog para Buldorini - Ciavarella.  
 
U konkurenciji do 18 godina samo je ženski dubl prošao u dalj ideo takmičenja. Anđela Skrobonja i Tamara Malešević za plasman u četvrtfinale dubla savladale su nemački par Pfennig – Schech 6:1, 6:2. Za polufinale boriće se protiv prvih nosilaca, ukrajinskog dubla Bilokin – Dema.