Jovanovski van takmičarskog stroja do januara 2017.

Datum objave: 03.07.2016. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Fed kup reprezentativka Srbije Bojana Jovanovski odlazi na operaciju zgloba i ramena desne ruke. Povreda koja je muči duži vremenski period i zbog koje je pola takmičarske 2015. provela je van terena, na terapijama, u dosadašnjem delu 2016. odigrala samo pet mečeva pokušavajući da sanira i izleči povredu, nakon odlaska kod lekara u Španiju i detaljnih pregleda ustanovljeno je da je jedino rešenje hitna operacija kako bi se dugogodišnji problem sa zglobom uspešno sanirao i kako bi Bojana mogla da nastavi tenisku karijeru.

Predviđeni vremenski period za oporavak i sanaciju je 4-5 meseci, a Bojana očekuje da će se na teren i u takmičarski pogon vratiti u januaru 2017. na australijskoj turneji.

Podsetimo, Jovanovski je igrama u juniorskoj konkurenciji prikazivala je sav svoj raskošni talenat, isto je nastavila i na profi sceni. Osvojila je tri WTA titule, bila je 32. na svetu, imala velike pobede na igračicama iz samog svetskog vrha, ali kontinuitet je nedostajao da bi i ona sama bila tamo gde po talentu i radu i zaslužuje, u samom vrhu. Krivci su povrede zbog kojih je morala na duže pauze. Za Fed kup tim Srbije odigrala je 17 mečeva, osvojila sa koleginicama titulu vicešampiona sveta 2012. godine.