JOVIĆ USPEŠAN U AFRICI, CVETKOVIĆEVA NAJBOLJA NA KALANČETOVOM MEMORIJALU

Datum objave: 16.11.2022. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)
Na terenima Teniske akademije Živković (TAŽ) je tokom vikenda održan tradicionalni Kalančetov memorijal. Dragomir Kalanović (čika Kalanča) se smatra jednim od zaslužnih za razvoj tenisa u Nišu. Obavljao je odgovorne dužnosti u savezima bivše Jugoslavije, a kasnije i u Teniskom savezu Srbije. Sarađivao je sa Monikom Seleš, Slobodanom Živojinovićem, Goranom Ivaniševićem, Goranom Prpićem i mnogim drugim asovima belog sporta. Turnir se igra u njegovu čast, a radi se o turniru prve kategorije za teniserke i tenisere do 16 godina. 
 
U konkurenciji teniserki, Anastasija Cvetković (TAŽ) je ubedljivo osvojila šampionsku titulu. Ona je u finalu bila bolja od Jevrosime Mitić (TK Šumice, Leskovac) sa 2:0 u setovima (6/0, 6/0). U konkurenciji tenisera od predstavnika niške akademije, najbolji rezultat postigao je Uroš Živković, on je turnir završio na trećem mestu. 
 
Značajne rezultate postigao je i Nikola Jović (TAŽ). On je završio afričku turneju i u protekle tri nedelje igrao tri ITF finala u Najrobiju, glavnom gradu Kenije. Dva finala je osvojio, a jedno izgubio što je odličan skor u konkurenciji tenisera do 18 godina. Od najmlađih tenisera posebno se istakao Nikola Mitić (TAŽ) koji je na turnirima u Nišu i Ćupriji u poslednjih mesec dana stigao  do tri zlatne medalje u konkurenciji do 8 i do 9 godina.