Kakav je talenat trinaestogodišnja Meić

Datum objave: 17.01.2014. // Kategorija: Vesti

Mila_Meic2
Mila Meić dolazi iz Subotice. Ima samo 13 godina a već pokazuje svoj raskošni talenat. U kaqtegoriji igračica koje su i po tri godine starije od nje, probila se do polufinala Dvoranskog prvenstva Srbije za 2014. godinu i stigla do titule vicešampionke. Dolazi iz „kuhinje“ trenera Branka Zorića, a „pedigre“ porodice Zorić, kao izvrsnih teniskih pedagoga, poznat je na prostorima kako ex Jugoslavije, tako  i sada Srbije. Tenisom je počela da se bavi sa napunjenih šest godina i može se reći, njen uspeh je meteorski.

"Ovo mi je drugi veliki uspeh. Osvojila sam jedan ETA turnir do 12 godina i sada ovo finale u kategoriji do 16 godina, što mi je posebno drago. Smatram da je ovaj moj uspeh zaista veliki, ako se u obzir uzmu moje godine. Bio je ovo naporan turnir, mečevi su bili naporni i bilo je veoma teško izdržati ovaj tempo, ali raduje me što sam uspela".

Za finalni meč Mila kaže da je za nju ovo bilo jedno novo i neophodno iskustvo.

"Moja protivnica ima veoma jak servis i tu je bila u velikoj prednosti. Uz to, Kristina je igrala na visokom nivou. Pokušala sam da joj pariram, nisam uspela, ali sam zadovoljna svojom igrom i pored poraza".

A što se tiče planova?

"Želim da poboljšam svoju igru i da budem prva na Tennis Europe listi".

Očigledno je da Mila ima samopouzdanja, želju i kvalitet. Zato i nesumnjamo da će joj se u najbližoj budućnosti želje ispuniti, a kasnije, pa želimo da bude prva i na WTA listi.