Kecmanović pokorio Gvatemalu

Datum objave: 15.03.2014. // Kategorija: Vesti

miomir_kecmanovic

Mlada i velika nada srpskog tenisa, jedan od najboljih mladih igrača sveta, 14- godišnji Miomir Kecmanović osvojio je prvu ITF titulu u karijeri na njegovom debitovanju na takmičenjima u konkurenciji do 18 godina. Šampionski trofej Kecmanović je podigao na turniru Copa Universidad Galileo u Gvatemali za koji je dobio vajld kartu i koju je na najbolji mogući način i opravdao, osvajanjem takmičenja. 

Miomir je briljirao tokom celog turnira, gde nije izgubio ni jedan set. U prvom kolu Francuzu Luna Lavidalu prepustio je samo jedan gem (6:1, 6:0), u drugom kolu pobedio je 6. nosioca iz Amerike Gui Gomeza 6:4, 6:4, u četvrtfinalu pao je Francuz Biton 6:3, 6:3, za plasman u završnicu preslišao je Miomir Rusa Alešćeva 6:4, 6:1, dok je u ssamoj borbi za trofej mladi as Srbije deklasirao drugog nosioca sa Bahama Kristijana Kargila 6:1, 6:3. 

Kecmanović je sjajno startovao sezonu 2014, pretohnu 2013. je imao zlatni niz. Na samom početku 2013. u koju je ušao kao prvi reket Evrope u konkurenciji do 14 godina igrao je finale čuvenog Tarba, osvojio je pet trofeja u konkurenciji do 14 godina, od toga i čuveni Edi Her u Americi. Svetski teniski stručnjaci prognoziraju briljantnu karijeru novom biseru srpskog tenisa - Miomiru Kecmanoviću.