Kecmanović na Mastersu u Kini

Datum objave: 16.12.2015. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Najbolji junior Srbije, 16-godišnji Miomir Kecmanović, takmičarsku 2015. godinu završava na 8. mestu ITF liste najboljih juniora sveta.
Osvajanje jednog od najprestižnijih turnira za juniore na svetu u konkurenciji do 18 godina, čuvenog Oranž Boula, donelo je našem mladom teniskom asu skok sa 26. mesta na 8. poziciju ITF liste.
Najmlađi pobednik u istoriji Oranž Boula (68 godina duga istorija ovog turnira), Miomir je dobio pozivnicu da, kao osmi junior sveta, učestvuje na 2016 ITF Junior Masters koji će biti održan u Kini u mestu Chengdu od 8. do 10. aprila 2016. godine i na kome će se takmičiti osam najboljih juniora sveta.
Masters za juniore u Kini je pandan ATP Mastersu u Londonu gde se takmiči osam najboljih profesionalaca na svetu. Za razliku od mastersa u Londonu, gde se takmičenje odvija po round robin sistemu, Masters za juniore se igra po turnirskom sistemu, kostur na osam. Pobednici prvog kola idu u polufinale, poraženi se bore za plasman od 5. do 8. mesta. Poraženi u polufinalu se bore za 3. odnosno 4. mesto, finalisti za trofej.

 

Foto: Nikola Olic