Kecmanović osvojio Merilend

Datum objave: 28.08.2016. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Najbolji junior Srbije, 16-godišnji Miomir Kecmanović pobednički pehar podigao je na jednom od najjačih juniorskih turnira na svetu, G1 kategorije u Merilendu. 

Miomir je na ovom takmičenju bio postavljen za drugog nosioca i opravdao naziv jednog od glavnih favotira za titulu. Do finala naš mladi as nije izgubio ni set, u polufinalu Prince George’s County International Hard Court Junior Tennis Championships, 2016, Boys 18 G1 turnira savladao je trećeg nosioca ovog takmičenja, Egipćanina Jusufa Hosama 6:1, 6:2. Finalni meč Kecmanović je trebao da odigra sa Amerikancem, 16. nosiocem Oliverom Krafordom koji je zbog povrede predao ovaj susret. 

Kecmanoviću je trofej osvojen sada u Merilendu, posle Oranž Boula,  druga najveća juniorska titula u karijeri, a došla je uoči samog početka juniorskog gren slem turnira u Njujorku - Otvorenog prvenstva Amerike. Trenutno Miomir zauzima 11. mesto na ITF listi. kada se upiši poeni iz Merilenda naš as će biti rangiran oko 7. mesta, a njegov najbolji rang do sada bio je 4. mesto na svetu (mart 2016).