Kecmanović za četvrtfinale Indijan Velsa protiv Japanca

Datum objave: 12.03.2019. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Najbolji mladi teniser Srbije, 19- godišnji Miomir Kecmanović sjajnim partijama na turniru iz Masters serije u Indijan Velsu, poznatom i kao peti gren slem, ostvario je plasman u osminu finala ovog takmičenja.

U trećem kolu Indijan Velsa Kecmanović je u srpskom derbiju savladao Lasla Đerea 6:2, 7:6(3) i time obezbedio borbu za plasman u četvrtfinale ovog prestižnog turnira. U osmini finala Miomir će snage odmeriti sa Japancem Jošihitom Nišiokuom. 

Kecmanović je prvi teniser Srbije koji se na ovogodišnjem takmičenju u Indijan Velsu plasirao u osminu finala. Priliku da učine isto imaju i prvi reket sveta Novak Đoković protiv Nemca Filipa Kolšrajbera kao i naš Dejvis kup reprezentativac Filip Krajinović u sudaru sa ruskim teniserom Danilom Medvedevim. 

Miomir je trenutno na 130. mestu ATP liste, ali po završetku Mastersa u kalifornijskoj pustinji očekuje ga veliki skok. Sa novim bodovima Kecmanović se nalazi na korak od ulaska u 100 najboljih na svetu. Njegov najbolji rang do sada je 118. mesto koje je ostvario 28. januara 2019. 

photo: Dana Anders