Koncern “Farmakom MB” i Teniski savez Srbije potpisali protokol o saradnji

Datum objave: 04.04.2012. // Kategorija: Vesti
TSS_-_FARMAKOM_013

Na svečanosti u hotelu “Kontinental” na Novom Beogradu, potpisan je protokol o saradnji, koji podrazumeva sponzorstvo Saveza i realizaciju projekta, a u cilju unapređenja teniskog sporta u Srbiji, između TSS i jedne od najuspešnijihh srpskih firmi “Farmakom MB” iz Šapca. Ugovor su potpisali Miroslav Bogićević, predsednik “Farmakom MB” i Vuk Jeremić, predsednik TS Srbije.
“Ovo je značajan događaj za teniski sport i Teniski savez Srbije. Pre nešto više od četiri meseca, kada smo imali Izbornu skupštinu TSS i kao na svim izbornim događanjima bilo je puno lepih reči, puno obećanja. Današnji dan je dokaz da se obećanja ponekad i ispune. Mislim da smo sa današnjim korakom ostvarili budžet teniskog saveza koji smo predvideli, koji je bio dosta entuzijastično osmišljen budžet. Mnogi su sumnjali da će biti moguće ostvariti ga, pogotovo u tako kratkom periodu, međutim današnjim danom to važno predizborno obećanje je ispunjeno i mislim da je ovo godina u kojoj možemo sa sigurnošću da kažemo da ono što smo planirali u tenisu može da bude pokriveno, a naravno mnogo toga je sada do onih koji imaju važniju stvar u svojoj ruci, a to je reket. Pred nama je četvrtfinale Davis cupa, polufinale Fed cupa. Mislim da naši igraći mogu da igraju rasterećeni u smislu razmišljanja o tome kako će biti pokrivane obaveze. Ne odnosi se to samo na vrhunske sportiste, mada su oni naravno jedan od najznačajnijih elemenata našeg zajedničkog rada u teniskom sportu. Ovde smo naravno zaduženi za sve kategorije, za mlade pogotovo” – rekao je predsednik TSS Vuk Jeremić I dodao:
“Želim da ovom prilikom da uputim najiskreniju zahvalnost “Farmakom MB” I njenom predsedniku gospodinu Bogićeviću.  On je veliki sportski entuzijasta, a mislim da smo prvi put uspeli da privučemo njegovu pažnju i za tenis i ja sam ubeđen da ćemo sarađivati u budućnosti, ne samo kada je reč o tenisu, već i o drugim sportovima.  Mi smo dobri prijatelji, samo ima jedna stvar koja nas razdvaja, navijamo za različite klubove.  Ne znam sada da li da mu poželim sreću u njegovim kandidaturama s obzirom da nisam iz te porodice (Partizan). Zaita,  gospodin Bogićević je pokazao veliko interesovanje za sport. Koncern “Farmakom MB”  je sponzor mnogih sportskih timova i događaja. Mi  mu se zahvaljujemo za ono što je učinio za tenis i još jednom naglašavam da nam slede bolji dani -rekao je predsednik TSS Jeremić.
TSS_-_FARMAKOM_015

Predsednik Koncerna “Farmakom MB”  Miroslav Bogićević  je rekao:
-Hvala gospodinu Ministru, zahvaljujem se što je u Farmakomu i meni prepoznao nekoga ko može da pomogne razvoju teniskog sporta. Tenis je naš najprofitabilniji i najbolji sport. Samim tim “Farmakom MB” će da doprinese razvoju. Naročito nam je značajno što učestvujemo u programu razvoja tenisa kod juniora. Mislim  da je to izuzetno bitna stvar, da se uspostavi jedna dobra osnova. Znam da nećemo imati problem u budućnosti i nećemo imati problem oko sportskih rezultata.
Predsednik TSS Jeremić  je na kraju konferencije pozvao naš narod da bodri naše tenisere u četvrtfinalnom susretu Davis cupa koji će od 06. Do 08. Aprila 2012. Biti održan u Pragu između Češke i Srbije.
“Neću biti u mogućnost da prisustvujem meču u Pragu, ali ću navijati svim srcem kraj malih ekrana i uveren sam u uspeh našeg tima” – zaključio je predsednik TSS Vuk Jeremić.