KONFERENCIJA SVETSKIH ŠAMPIONKI U BEOGRADU

Datum objave: 08.08.2011. // Kategorija: Vesti

Sve bilo je - muzika

 

sampionke_sveta_do_14a

Srbija je, očigledno, u svetskom teniskom vrhu. Zaista, ne nazire se kraj uspesima koji, sada već možemo reći, više i ne iznenađuju svet. Naše devojčice su postale svetske prvakinje u uzrastu do 14 godina. Ivana Jorović, Nikolina Jović i Tamara Tomić, samo su dokazale da nedavno osvajanje titule vice prvaka Evrope nije slučaj, već da je to u maniru tenisera i teniserki iz jedne male zemlje s brdovitog Balkana.
Ti teniski biseri se tek kale, zakoračile su u svet tenisa nedavno i već ga pokorile. U svetu nemaju premca. Rušile su redom prvo u kvalifikacijama izrazite favorite, teniserke domaćina Češke, zatim Meksiko i Koreju, a onda u polufinalu i vršnjakinje iz Hrvatske.
U finalu su hrabro izašle na megdan selekciji SAD, reprezentaciji koja je već četiri godine bila neprikosnovena. Ali, pali su pred naletom naših devojčica. Na veoma posećenoj konferenciji za štampu, koju je TSS upriličio povodom velikog uspeha naših devojčica, pored aktera i saveznog kapitena Nikole Živkovića, bili su predsednik UO TSS Toplica Spasojević, u odsustvu predsednika Slobodana Živojinovića bio je potpredsednik Radmilo Armenulić i direktor marketinga “Imleka”, Srđan Popović kao i menadžer TSS Čedomir Šoškić.

 sampionke_sveta_do_14_2a


Predsednik UO TSS Toplica Spasojević čestitao je igračicama na velikom uspehu.

 
- Biti prvak sveta je podvig koji je nemerljiv, posebno biti prvak sveta u tenisu. Fantastičan je to uspeh. Naša obaveza je da mlade podržimo na najbolji mogući način. Zahvaljujem se saveznom kapitenu, zahvaljujem se igračicama, a posebno “Imleku” koji je shvatio i prepoznao put kojim ide TSS i, naravno, juniorski tenis. Posle fantastičnih uspeha u seniorskoj konkurenciji, podviga u pojedinačnoj konkurenciji tenisera i teniserki, osvajanja Devis kupa kao i uspeha koji je postigao Novak Đoković, ovaj podvig je od izuzetne važnosti jer pokazuje kontinuitet, pokazuje da imamo sistem, da smo ušli u sistem da proizvodimo svetske šampione. Posebno mi je drago da smo stali uz rame uspešnih saveza Srbije, kao što su odbojkaški, košarkaški, vaterpolo savez. I izuzetno mi je zadovoljstvo da sam na čelu jedne ovako jake organizacije. Naravno, sem što je podstrek, ovo je i obaveza, da kada vidimo da imamo talente, kada vidimo sjajne rezultate, i da je moguće “proizvesti” ovakve šamione, da istrajemo u tom poslu. Da sa sponzorima i sa ovakvom organizacijom, sa predsednikom Saveza Slobodanom Živojinovićem, sa direktorom Dušanom Orlandićem, potpredsednicima i članovima UO, da se obavežemo da ćemo sve učiniti da imamo još ovakvih rezultata u budućnosti. I još nešto. Obećavam saveznom kapitenu Nikoli Živkoviću, i devojkama, da će biti posebno nagrađeni. Za par dana imaćemo Upravni odbor na kome ćemo doneti odluku o nagradi koja će biti u skladu sa situacijom u Savezu i u društvu. Biće nam pravo zadovoljstvo nagraditi ove šampionke. Šta nam ostaje na kraju? Da im poručimo da istraju na svom putu, a ja sam uveren da su pred njima velike karijere i da će prevazići i Anu i Jelenu i Novaka.


Potpredsednik TSS i bivši dugogodišnji savezni selektor Devis kup reprezentacije Jugoslavije, Radmilo Armenulić, čestitajući devojčicama na velikom uspehu rekao je:


- Veliki uspeh i moje iskrene čestitke svima, posebno treneru. Znam kako je jer sam dugo godina bio na sličnoj poziciji. Ja znam kako je voditi ekipu, sedeti na klupi i preživljavati svaki poen. Imamo prvog igrača na svetu, reprezentacija je osvojila Devis kup i sada imamo svetske prvakinje do 14 godina. Ne mogu da se setim koja još zemlja u posednjih nekoliko godina ima takve uspehe. Nema sumnje, postali smo teniska velesila. TSS preduzima sve što može u ovim složenim i teškim vremenima, ali i pored takve situacije, veoma uspešno delujemo, sarađujemo sa igračima.

sampionke_sveta_do_14_3a

 
Srđan Popović, direktor marketinga “Imleka” posebno je istakao saradnju TSS i ove izuzetno uspešne kompanije.
- Čestitam, Ivani, Tamari i Nikolini na izuzetnom uspehu. Što se tiče “Imleka” istakao bih da je jedan ovakav sistem prepoznao potencijal, prepoznao talente i odlučio da pomogne. A pomaže sistem koji “proizvodi” šampione. Stoga, ovaj i sve druge uspehe juniora “Imlek” će nagraditi.
U ime igračica, impresije sa ovog turnira i osvajanja titule novinarima je iznela Ivana Jorović.
-Naš put počeo je, zapravo, još na Evropskom prvenstvu u Rumuniji gde smo osvojile titulu vice šampiona. Na Svetskom prvenstvu smo bile u teškoj grupi, samim tim što smo se našle zajedno s Čehinjama, koje su bile domaćin ovom prvenstvu. Sve mečeve u singlu smo dobile, u polufinalu smo savladale Hrvatice, a u finalu ekipu SAD, koja je u poslednje četiri godine bila neprikosnovena.
Naravno, niz velikih uspeha srpskog tenisa će biti nastavljen. To su pokazale ove devojčice koje su stigle do vrha.