Kraj dvoranskih prvenstava Srbije

Datum objave: 18.01.2013. // Kategorija: Vesti

 

Od polovine decembra 2012. pa skoro do kraja januara 2013. godine u “Impuls holu” na Novom Beogradu smenjivali su se najbolji teniseri Srbije koji su igrali na dvoranskom prvenstvu. Seriju turnira otvorili su seniori i seniorke, a onda su sledili turniri u kategorijama do 12, 14 i 16 godina da bi sezonu zatvorili teniseri i teniserke u kategoriji do 18 godina koji su svoje takmičenje počeli kvalifikacijama u subotu 19. januara (juniori) i 20. januara (juniorke), a glavni turnir u muškoj konkurenciji startuje u ponedeljak 21. januara, a za devojčice dan kasnije – u utorak. Finale je predviđeno za četvrtak (24. januara) u muškoj i dan kasnije u ženskoj konkurenciji.

Kvalifikacije igra po 32 igrača i igračica, a samo četiri najbolja u obe konkurencije ulaze u glavni žreb koji takođe ima 32 igrača. Specijalne pozivnice (vajld karte) dobili su po četiri igrača za kvalifikacije i isto toliko za glavne turnire.

Prijavljeno je 85 juniora i 69 juniorki. Kod devojaka prvi nosilac je Dejana Radanović, koja ima WTA rang 864, a kod muškaraca prvi nosilac je Jefta Kecić.

Vrhovni sudija je Nemanja Radić.