Kraljica Teodora

Datum objave: 26.12.2013. // Kategorija: Vesti

drzavno_do_12_za_devojcice_za_2014

Dvoransko prvenstvo Srbije u konkurenciji do 12 godina za takmičarsku 2014. održano je na terenima Impuls hola u Beogradu.

Kod devojčica trijumfovala je Teodora Vujičić. U ženskom finalu snage su odmerile Vujičićeva i Milana Vulin, a do trijumfa stigla je Teodora rezultatom 6:1, 2:6, 6:4.

 U polufinalu Vujičićeva je savladala Anđelu Vidović 6:2, 6:2, dok je Milana bila bolja od Sofije Đunisijević 6:1, 6:1.

sampionka_Teodora_Vujicic


Teodora san pretvorila u javu


Teodora Vujičić je stigla do najvišeg stepenika. Osvojila je prvo mesto na Dvoranskom prvenstvu Srbije. Uspeh o kome je sanjala i san koji se ostvario.

- Da, sanjala sam da stignem do ove titule i san mi se ostvario. Zaista lep poklon za Novu godinu. Nije bilo lako. Naprotiv. Mojoj drugarici i suparnici u finalu sve čestitke. Odlučile su nijanse, a te nijanse su krasile moju igru. Naravno da sam prezadovoljna.

Teodora je rođena u Beogradu 28. jula 2002. godine, a svoje prve teiniske korake napravila je u TK Oazi. Sada je članica TK Kolonijal, a trener joj je Dejan Vukojičić.

-Ovaj uspeh mi je omogućio da igram za reprezentaciju Srbije, to mi je velika čast. Predstoje nam borbe na ekipnom prvenstvu Evrope gde su nam ambicije da stignemo što dalje. Pobeda na ovom prvenstvu mi je pokazala da mogu mnogo. Želim da nastavim sa uspešnim igrama i uz ETA turnire jedva čekam i prvenstvo države na otvorenom. Doduše, zbog mog načina igre više volim tvrde terene, ali kako sada dolazi sezona turnira na zemljanim podlogama mislim da ću se brzo adaptirati.

Teodora smatra da joj je glavno oružje forhend. Sa tim udarcem napada, a svesna je da mora popraviti bekhend. A uzori?

-Pre svih Novak Đoković i Serena Vilijams.

Milana_Vulin


Sve (ni)je bilo muzika

Milana Vulin je rođena u Pančevu 31. marta 2002. godine. Prve teniske korake napravila je u TK Pančevo, a sada je članica TK Dinama. Učenica je OŠ Jova Jovanović Zmaj, a istovremeno pohađa i muzičku školu. Svestrana, uz to i odlična učenica, sa sve peticama. Biće teško odlučiti se šta žrtvovati kada dođe vreme, tenis ili muziku?

- Ja nemam dileme. Izabraću svakako tenis. Mada, moram priznati da i muziku mnogo volim i da sam na mukama, ali ipak tenisu dajem prednost. Uživam i u jednom i u drugom, ali sam svesna da muziku, kada dođe vreme, moram da otpišem.

Milana obožava Novaka Đokovića, njegov je veliki fan i prosto mu se divi.

- Uživam da ga gledam dok igra. Toliko je raznovrstan, dominantan...Želim da igram kao on, ali sam svesna koliko odricanja i rada moram da ugradim da bih uspela. Moj najjači udarac je bekhend, na forhendu moram da radim, da ga pojačam.

Milana se raduje nastupima za reprezentaciju koje slede. Unapred uživa u druženju sa vršnjacima. U planu su joj nastupi na turnirima iz programa ETA i nastupu na letnjem prvenstvu Srbije. Što se tiče finalnog meča smatra da su odlučile sitnice.

- Praktično, meč je prelomilo par lopti, tačnije, jedan gem. U najvažnijim trenucima meča ja sam odigrala dekoncentrisano. “Prodala” sam par lopti i to je to. Mislim da ću iz ovog poraza izvući određena saznanja i nadam se da takav meč i takvu priliku neću propustiti.