Krenula velika akcija NIS, TSS i Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja za osnovce u Srbiji

Datum objave: 04.06.2014. // Kategorija: Vesti

3

“SPORTOM PROTIV NASILJA”

NIS i Teniski savez Srbije, u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja - Jedinicom za prevenciju nasilja, u sredu 04. juna 2014. krenuli su sa velikom akcijom “SPORTOM PROTIV NASILJA” koja će obuhvatiti školsku godinu 2014/15 i biće održana širom Srbije u preko 300 Osnovnih škola. Kroz ovu akciju deca (uzrasta od 7 do 14 godina) će se upoznati sa programom “Svetske teniske federacije” ( International Tennis Federation ITF) – MINI TENNIS koji je namenjen deci školskog uzrasta, a za cilj ima popularizaciju sportskih vrednosti, kulture nenasilja, fer pleja u sportu kao izuzetno važnom elementu u zdravom razvoju dece.

4

Velika akcija imala je premijeru u Imupls holu gde je smešten Teniski savez Srbije, gdeje od 10 do 12 časova na zabavan i motivacioni način deci iz 14 Osnovnih škola iz Beograda predstavljen tenis i deca su se upoznala sa osnovnim pravilima igre. Uz korišćenje mini terena, manjih reketa i lakših loptica, deca su imala mogućnost da se upoznaju sa veštinama igranja tenisa uz opremu koja je prilagođena njihovom uzrastu. 

Deci su pored teniske obuke uručeni pokloni za koje se pobrinla kompanija NIS. 

5

NIS je višegodišnji generalni sponzor TSS-a koji podržava u okviru programa „Energija sporta“ i strategije društveno odgovornog poslovanja. Na ovaj način NIS je partner Teniskog saveza u promociji zdravog života, negovanja mladih talenata.  

Na samom početku akcije prisutnim su se obratili: 

2

Predsednik UO TSS Toplica Spasojević i gospođa Biljana Lajović kordinator  Jedinice za prevenciju nasilja koja je istakla:  

Znamo svi  koliko je važno da deca rastu u sigurnom i podsticajnom okruženju. Iskreno verujemo da sportske  aktivnosti mogu zaista da pomognu da vaše detinjstvo i odrastanje budu lepši. Naročito jedan ovakav džentlmenstki sport kao što je tenis gde na kraju sa ovim skim ste se nadigravali, ja namerno neću upotrebiti reč borili  nego nadigravali, pružite ruku, čestitate na viteškoj igri i na dobrom ponašanju. Ja sam sigurna da svi sportovi pomažu deci da razvijaju  samodisciplinu i samopoštovanje, da ih uče da kontrolišu i one negativne emocije koje svi mi imamo. Nekad smo mnogo ljuti, besni poželimo da oštro regujemo, ali to moramo da kontrolišemo i  u ime sebe i u ime onih iz svoje okoline koje ne želimo da povredimo“.

1

skolom_protiv_nasilja7

 

skolom_protiv_nasilja9

skolom_protiv_nasilja8