Krstin u seriji, Milojević siguran

Datum objave: 16.03.2012. // Kategorija: Vesti


MILOJEVIC_NIKOLA_01


Dva najbolja srpska juniora - Nikola Milojević (13. na svetskoj rang listi juniora) i Peđa Krstin (32) nastavljaju sa sjajnim partijama na azijskoj turneji.
Milojević je prošle nedelje igrao četvrtfinale turnira na Tajlandu, sada je ponovo u četvrtfinalu Grade 1 turnira u Maleziji gde će se kao prvi nosilac sastati sa Korejancem Čungom. U prvom kolu Nikola je bio slobodan, u drugom je savladao Daniela Gučionea iz Australije 6-2 3-6 7-5, u trećem je bio bolji od Amerikanca Čarlsa Bojsa    6-1 6-2.

Prošle nedelje Krstin je igrao finale juniorskog turnira na Tajlandu - Grade 1 kategorije, gde je u borbi za titulu izgubio od Holanđanina  Max De Vruma 4:6, 6:7(6). Novu priliku za plasman u novo finale stvorio je na turniru u
Maleziji.
 
pedja_krstin_foto2
U prvom kolu bio je slobodan, u drugom je savladao Tajlanđanina Natana Benjasupavana 5-7 7-6(3) 6-1. U trećem kolu Krstin je bio bolji od Litvanca Lukasa Mugevičijusa 6-7(5) 6-3 6-2, u četvrtfinalu pao je Italijan Mateo Donati 4-6 7-6 7-6. U borbo za novo, drugo uzastopno finale Krstin će se sastati sa Korejancem Kimom.

- Turnir na Tajlandu je bio veoma važan, pošto je prvi u nizu ova tri turnira na azijskoj turneji i donosi samopouzdanje za ostatak turneje. Meni je jako bitno da sam konačno našao igru i bitno mi je da dobro igram, što se i videlo finalom koje sam izborio u Bangkoku. To je veliki uspeh i dalo mi je samopuzdanje, motivaciju i snagu pred ostale turnire u koje ulazim rasterećen i bez neke velike treme da li ću nešto uraditi. Verujem da mogu ne samo ponoviti proteklu nedelju, već da ću biti još bolji - rekao je Krstin, koji od nedavno radi i trenira sa Nemanjom Lalićem i već na prvim zajedničkim turnirima prave sjajne rezultate.