Ksenija Tmušić najbolja na zimskom prvenstvu

Datum objave: 28.12.2012. // Kategorija: Vesti

sampionka_Ksenija_Tmusic22

Ksenija Tmušić, članica TK “Partizan” pobednica je zimskog dvoranskog prvenstva Srbije u kategoriji do 12 godina koje je održano u “Impuls holu” na Novom Beogradu. Ksenija je u finalu savladala Subotičanku Anđelu Skrobonju iz TK Spartak – 6:2, 6:1.

Bio je to meč u kome je telentovana igračica Partizana bila veoma ubedljiva, maksimalno koncentrisana i efikasna. Smirena, bez trunke nervoze, iako se radilo o finalu, Ksenija Tmušić je još jednom pokazala da se radi o veoma talentovanoj teniserki.

    - Raduje me ova pobeda i titula. Igrala sam dobro i bila maksimalno fokusirana na meč. Ja u svaki duel ulazim da nametnem svoju igru, da protivnicama ne dozvolim da ispolje svoje dobre strane, da preuzmu inicijativu. Moja protivnica ovoga puta nije igrala onako kako ume. Začudilo me, iskreno, da je pružila tako mlak otpor. Očekivala sam mnogo teži meč jer je znam od ranije, Sjajna je teniserka...Sada odlazim kod bake u Čačak da se odmorim. Na raspustu sam i teško da ću do polovine januara, kada ponovo krećem u školu, uhvatiti reket u ruke. Samo ću održavati kondiciju.

    Ksenija je odličan učenik. Pohađa OŠ “Filip Filipović” na Voždovcu i za sada nema problerma da uklopi obaveze koje nameće sve ozbiljniji treninzi i školoske obaveze.

    - Za sada nije teško. Videćemo kako će biti 2013. godine jer planiram da igram turnire i do 12 i do 14 godina. Od uspeha rado ističem finale u Puli, “Kup nada” u Banjaluci, gde sam prošle godine osvojila prvo mesto, turnir A kategorije na Crvenoj zvezdi... Sakupila sam 37 pehara, do sada.

    Što se tiče odlika i mana u igri Ksenija Tmušić ističe, kao svoj najjači teniski adut u mečevima, forhend, a kako sama kaže mora da usavrši bekhend i volej igru.

    devojcice_dodela_pehara22