Lajović 24. na svetu

Datum objave: 22.04.2019. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Teniski as Srbije, jedan od glavnih stubova naše Dejvis kup selekcije Dušan Lajović ove nedelje beleži najbolji rang u dosadašnoj karijeri, 24. mesto na ATP listi. 

Lajović je protekle nedelje briljirao na turniru iz Masters serije 1000 u Monte Karlu gde je odigrao njegovo prvo finale takmičenja ovog ranga. Na putu do finala Dušan nije izgubio ni set, savladao je i petog tenisera sveta Tima, u samom finalu izgubio je od Italijana Fonjinjija 3:6, 4:6. 

Odmora nema, odmah nakon finala u Kneževini Monako Lajović se uputio u Budimpeštu gde ga čeka takmičenja na turniru nagradnog fonda 586.140 evra. 

U prvom kolu ATP takmičenja u Budimpešti Lajović će odmeriti snage sa domaćim predstavnikom Mateom Valkuzom. Pored Dušana na ATP turniru u glavnom gradu Mađarske učestvovaće još tri teniska asa Srbije: Laslo Đere koji će u prvom kolu rekete ukrstiti sa Letoncem Ernestom Gulbisom, Miomir Kecmanović će se boriti protiv Australijanca Džona Milmana, dok će Filip Krajinović za protivnika na startu takmičenja imati Italjiana Andreasa Sepija. 

U dublu Lajović će igrati u paru sa Austrijancem Jirgenom Melcerom, dok će selektor MTS Dejvis kup tima Srbije Nenad Zimonjić igrato u paru sa Mađarom Mateom Valkuzom.