Laslo Đere najavio veliku borbu sa Amerikancima po svodovima Čaira

Datum objave: 30.01.2018. // Kategorija: FED cup i DAVIS cup
Drugi reket Dejvis kup selekcije Srbije - Laslo Đere spada u red najtalentovanijih tenisera naše zemlje i jedna je od glavnih karika budućnosti našeg belog sporta. 
Debitovao je u polufinalnom meču protiv Francuske i to protiv Conge.
Ovu 2018. godinu počeo je sa 85. mesta na ATP listi (najbolji renking), ali za Lasla ovo nije i krajnji domet. Od ovog sjajnog igrača i momka tek se očekuju vrhunski rezultati na svetskoj teniskoj profi sceni i u dresu nacionalnog tima Srbije jer je on satkan i spreman za velika dela. 
Laslo je zajedno sa kolegema iz Dejvis kup tima Srbije krenuo sa pripremama u niškom Čairu, gde će se od 02. od 04. februara boriti sa selekcijom SAD za plasman u četvrtfinale Svetske grupe 2018. 
 
“Šljaka je malo brža nego sto smo očekivali, ali meni odgovora. Dobro sam se privikao na uslove. Volim da igram u Nišu, osećam se kao u rodnom gradu. Lepe uspomene me vežu za Niš, jer sam ovde osvojio fjučers. Volim da igram za reprezentaciju. Igrao sam kao junior, u mlađim kategorijama, i to je nešto posebno. Tenis je individualni sport, tako da je uvek lepo kad ste u ekipi, kad niste sami. Mi imamo sjajan tim i dobro se slažemo. Debitovao sam 2017. u polufinalu Dejvis kupa 2017. Koje smo odigrali u Francuskoj  i to je bilo ogromno iskustvo za mene. Ono će mi pomoći u duelu protiv Amerikanaca“ – kaže Laslo. 
Dejvis kup je takmičenje koje sa sobom ne retko donosi iznenađenja, u kojima favoriti padnu na kolena pred ekipama koje su po rangu slabije. 
 
„Biće ovo težak duel protiv Amerike, imaju jako dobru ekipu, ali i mi takođe. Možda su oni favotiri, ali nama ide u prilog što igramo pred domaćom publikom na šljaci. Daćemo sve od sebe, svima nam je želja da pobedimo i prođemo u četvrtfinale“ – zaključio je Đere. 
 
Sa pet godina je dobio svoj prvi reket i počeo je sa treninzima. Kada je već u ranim počecima pokazao svoj raskošni talenat, više nije bilo dvoumljenja gde će, i kako, Laslov dalji život biti programiran.
Mladi teniski as Srbije Đere je blistao u vreme juniorske karijere, a pravi teniski bum napravio je u finišu 2012. odigravši finale čuvenog turnira za juniore Edi Her, a odmah nedelju dana kasnije trijumfovao je na Oranž Boulu - jednom  od najprestižnijih juniorskih turnira u svetu. U profi karijeru ušao je 2013. godine kada je osvojio dva turnirua iz fjučer serije odigranih u Srbiji (Kikinda i Zlatibor). U 2014. Osvojio je četiri fjučersa (Bol, Prijedor, Niš, Senegal). 
Sa nepunih 20 godina, 2015. je zacrtao da krene u ofanzivu na profi sceni, a njegova sjajna igra na čelendžeru u Pristojevu (nagradni fond 150.000 dolara) gde je stigao do finala, pokazala je da je ovaj mladi teniser „zreo“ za velika teniska dela, osvojivši u ovoj sezoni i fjučers u Egiptu. Usledila je 2016. godina u kojoj je prošao kvalifikacije i igrao glavni turnir gren slem takmičenja u Parizu, igrao finale čelendžera u Milanu i Kortini, osvojio fjučers u Opatiji i još hvatao zalet za proboj u top 100, što je ostvario u 2017. godini koja je bila veoma uspešna za Lasla. 
Prvu čelendžer titulu osvjaja 2107. u Peruđi gde je trijumfovao u finalu protiv Španca Danijela Munjoza de la Nava. U Budimpešti na ATP takmičenju, iste godine, igrao je polufinale, na tom putu savladavši Rusa Medvedeva, zemljaka Troickog, Španca Verdaska. Usledilo je i ATP četvrtfinale u Istanbulu, finale jakih čelendžera u Vićenci, Popradu, San Benedetu i Almatiju. Dobre igre i rezultati skrenule su pažnju pa je Laslo pozvan u Dejvis kup reprezentaciju Srbije.
 
Datum rođenja: 02. jun 1995. godine  - Senta
Igra desnom rukom. 
Prebivalište: Senta 
ATP rejting: singl – 88 
Visina: 185 cm 
Težina: 80 kg 
Profesionalac od 2013. godine