Laslo ekspres, Krajinoviću teška bitka kod Bulonjske šume

Datum objave: 29.05.2019. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Treće kolo gren slem takmičenja u Parizu izborili su Dejvis kup reprezentativci Srbije Laslo Đere i Filip Krajinović. 

U drugom kolu Otvorenog prvenstva Francuske Đere je nastavio sa vrhunskom igrom i ekspresno ostvario plasman u narednu rudnu takmičenja savladavši Australijanca Alekseja Popirina 6:4, 7:6(4), 6:4. Za osminu finala naš as Laslo će se kao 31. nosilac boriti protiv sedmog igrača sveta Japanca Keia Nišikorija. 

Krajinović je odigrao još jedan maraton, ovaj put znatno teži i iscrpljujući nego u prvom kolu koje je takođe odigrao u pet setova. U drugoj rundi Rolan Garosa Filip nekon četiri sata i 18 minuta igre uspeo da slomije nezgodnog Španca Roberta Karbaljesa Baena 3:2 (6:4, 6:4, 6:7(1), 3:6, 6:8). U trećem kolu našeg Dejvis kup asa očekuje sudar sa mladom zvezdom svetske teniske scene, šestim igračem ATP liste, 20-godišnjim Grkom Stefanosom Cicipasom. 

Naš mladi as Miomir Kecmanović zaustavljen je u drugom kolu singla od iskusnog Belgijanca Davida Gofana 2:6, 4:6, 3:6. 

U muškom dublu pobedu je ostvario naš par Lajović - Tipsarević koji su u prvom kolu ovog takmičenja savladali par Gonzalez - Kureši 6:4, 2:6, 7:6(1). Narendo kolo odigraće protiv para Molčanov - Zelenaj. 

Naša jedina predstavnica u dublu Aleksandra Krunić zaustavljena je na početku takmičenja u ovoj konkurenciji. U paru sa predstavnicom Hrvatske Ajlom Tomljanović naša Fed kup reprezentativka poražena je od dubla Azarenka - Barti 1:6, 1:6. 

Foto: Peter Figura