Letnje prvenstvo Srbije do 16 u znaku Elene i Mihaele

Datum objave: 26.05.2017. // Kategorija: Domaća scena
Drugarice, rivalke, sportiskinje od glave do pete, pravi ambasadori svog zanimanja. Reč je o devojkama koje su obeležile Letnje prvenstvo Srbije 2017. u konkurenciji do 16 godina koje je održano na terenima Teniskog saveza Srbije (Tadeuša Košćuška 63a) u Beogradu, Eleni Milovanović i Mihaeli Đaković.
Elena i Mihaela su odigrale dva finala, najpre singla u kome su se međusobno borile za trofej šampiona, zatim i u dublu gde su zajedničkim snagama došle do trona. 
Žensko finale singla između Elene i Mihaele je obeležila velika borba, atraktivni poeni i velika želja za trijufom kod obe takmičarke, a pobedu je odnela Elena rezultatom 7:5, 0:6, 6:3. 
 „Ovo je moja druga titula na Prvenstvu Srbije, prvu sam osvojila na seniorskom Dvoranskom 2017. godine. Ovo je moje i Mihaelino drugo međusobno finale na Prvenstvu Srbije u ovoj godini. Na Dvoranskom do 16 na početku godine odmerile smo snage i tada je pobedila moja divna drugarica Mihaela, a sada sam ja došla do titule. Najteži meč na ovom takmičenju mi je  bio upravo priotiv Mihaele u finalu, dobro se poznajemo i jako je teško igrati protiv nekoga ko ti je prijatelj. Ali to je sport i na to se treba naviknuti, a to ide sa godinama, sa mečevima. Čestitam Mihaeli na borbenosti, obe smo dale sve od sebe. Sada se okrećem ITF turnirima, igraću za reprezentaciju na evropskim takmičenjim i nekoliko fjučersa, prvi  je fjučers u Nišu i radujem se tome“ – rekla je nova šampionka Srbije Elena Milovanović koja radi i trenira u rodnom Čačku. Za njen teniski razvoj zadužen je Bojan Puzić, a kondiciju radi sa Draganom Marićem. 
Elena i Mihaela su nakon singla i kratkog odmora, odigrale i finale dubla u kome su stigle do titule savladavši par Mina Obradović – Tijana Nikolić 6:1, 6:2. 
„Sa ovog prvenstva odlazim se titulom u dublu i drugim mestom u singlu. Zadovoljna sam kako sam igrala sve do finala, ali zatim sam u finalu propustila neke šanse koje nisam smela, imala sam dosta brejk lopti, gem lopti koje nisam iskoristila u prvom setu. U drugom sam se smirila i odigrala bez greške, ali je u trećem ponovo usledio pad, raspala mi se igra. Nakon ovog turnira okrećem se fjučersima, igraću Niš i Banja Luku, videću šta i kako nakon toga. Sigurno je da ću igrati i još nekoliko ITF turnira, kod nas Novi Sad i Pančevo, kao i ze reprezentaciju Srbije Letnje Evropsko prvenstvo. Raspored je šarolik, zanimljiv i daću sve od sebe da rezultati budu najbolji mogući“ – zaključila je Đakovićeva koja tenis trenira sa Predragom Nedeljkovićem.