Luka seniorski šampion Srbije 2013.

Datum objave: 28.11.2013. // Kategorija: Vesti

Luka_Sucevic

Na terenima Impuls Hola u Beogradu završeno je Dvoransko seniorsko prvenstvo Srbije 2013. u muškoj konkurenciji. U borbi za trofej sastali su se Luka Sučević i Dušan Vukičević. Posle velike borbe i tri odigrana seta, do trofeja stigao je Luka rezultatom 2:6, 7:6(4), 6:2.

Pehare su finalistima i trećeplasiranom Stevanu Jevdžiću uručili predsednik UO TSS Toplica Spasojević i gradski sekretar za sport i omladinu grada Novog Sada Predrag Svilar.

Pored Jevdžića treće mesto je osvojio i Predrag Marjanović.

Spasojevic_Jevdzic_Svilar_Vukicevic_Jevdzic2

Luka Sučević, novi dvoranski seniorski prvak Srbije, za mnoge je napravio iznenađenje osvajanjem titule, ali on sam kao da je očekivao ovakav rasplet državnog prvenstva. Rođen 11. avgusta 1996. godine u Beogradu, tenisom je počeo da se bavi kada jue napunio sedam godina i samo deset godina kasnije stigao je do zapaženog rezultata.

Ove godine igram zaista dobro. Poslednja dva meseca baš sam u formi i, iskreno, nadao sam se da mogu stići do vrha. Ne, ne mislim da zvučim prepotentno, samo sam verovao u sebe. Uostalom, igrao sam jedno finale ITF turnira u Mostaru i jedno polufinale ITF u Holandiji. To me je učvrstilo u uverenju da mogu na ovom državnom prvenstvu da zabeležim dobar rezultat” - kaže Luka.

Sucevic_i_Vukicevic22

Sučević do sada nije imao nekih zapaženijih rezultata. Par četvrtfilala i jedno polufinale u kategoriji šesnaestogodišnjaka. Ali, sledeće godine smatra da će imati više uspeha.

Nameravam da se u narednoj sezoni više posvetim turnirima u organizaciji ITF do 18 godina i možda ću malo da se oproban na fjučersima, a za dve godine, po planu koji smo napravili moj trener Gojko Stamarević i ja, igraću uglavnom fjučerse”.

Luka je šest godina trenirao na terenima TK 11. april, sada je član TK Đukić. Svestan je svojih dobrih, ali i malo lošijih teniskih osobina.

 

Dobar mi je servis i bekhend, moram da radim mnogo više na forhendu (dubini) i na kretanju. Naravno, i ovo što dobro radim, moram da dignem na još viši nivo. Imam želju, imam dobrog trenera i zato smatram da ću još napredovati. Trenutno, želja mi je da sledeće godine uđem u TOP 100 najboljih juniora i da igram juniorske gren slemove”.

 

Za Luku ova sezona još nije završena.

Za par dana idem u Hrvatsku na ITF turnir, a onda sledi kratak odmor pa priprema za sledeću sezonu. Još nismo moj trener i ja napravili kompletan plan turnira u narednoj godini, ali neki okvirni plan posatoji. U svakom slučaju ja ću se dobro spremiti. Ova titula mi je značajna jer sam video gde sam, video sam i svoje mogućnosti, a da ne govorim o samopouzdanju i iskustvu koje sam stekao igrajući ovo prvenstvo”.

Luka pohađa Srednju turističku školu u Beogradu, naravno vanredeno, jer zbog treninga i poutovanja i nastupa na turnirima nije u mogućnosti da redovno prati nastavu.

Treniram četiri do pet sati dnevno, putujem na turnire i teško nalazim vremena za učenje, ali sam ipak zadovoljan jer nekako stižem sve obaveze da uklopim”.

 

Novi seniorski prvak Srbije za sada nema sponzora i iskreno se nada da će ovim uspehom skrenuti pažnju na sebe i zainteresovati nekog da ga sponzoriše. A što se tiče uzora, sve je jasno.

 

Naravno, Novak Đoković. Uh, kada bih mogao da imam Noletovu mentalnu snagu... - zaključio je Luka.