LUKA STEFANOVIĆ NAJBOLJI I NA DRŽAVNOM MASTERSU

Datum objave: 10.10.2017. // Kategorija: Domaća scena
Nakon osvajanja završnog Masters turnira Teniskog saveza istočne Srbije, teniser Teniske akademije Živković (TAŽ) Luka Stefanović najbolji je i na završnom državnom Mastersu za tenisere do 16 godina. Radi se o Masters turniru Teniskog saveza Srbije koji je okupio osam tenisera sa najboljim državnim rangom na kraju takmičarske sezone. Turnir se tokom vikenda igrao na terenima Teniskog centra „Novak“ u Beogradu.
 
Luka je u finalu bio bolji od Mateje Ćurića iz Beograda sa 2:0 (6/1, 6/1) i tokom prethodne dve nedelje potvrdio da je u svom uzrastu bez konkurencje i u regionu i na nivou države. 
 
„Fenomenalan način da se završi takmičarska sezona. Ovom titulom sam potvrdio sve one titule koje sam tokom godine osvojio na nacionalnom nivou, ali i dve šampionske i dve vicešampionske titule sa međunarodnih takmičenja.“ – istakao je Luka Stefanović nakon završenog mastersa.
 
Važno je istaknuti i to da ovo nije jedina titula tenisera i teniserki TAŽ-a ove nedelje. Tokom vikenda se igrao i završni masters regiona Teniskog saveza istočne Srbije u konkurenciji dečaka i devojčica do 14 godina. Teniserka Teniske akademije Živković Lola Radivojević je šampionka, njena klupska drugarica Anđela Petrović je zauzela drugo mesto. U konkurenciji dečaka vicešampionska titula je otišla u ruke Mateje Miloševića, tenisera TAŽ-a.