Marinković i Ilić na tronu

Datum objave: 11.05.2013. // Kategorija: Vesti

Završeno NIS Letnje prvenstvo Srbije u konkurenciji do 18 godina

drzavno_tk_smec5za_sajt

Na terenima TK Smeč u Beogradu odigrano je NIS Letenje prvenstvo Srbije u konkurenciji do 18 godina. Danas (11.05.2013) odigrani su finalni susreti u singlu za devojčice i dečake.

drzavno_tk_smec2za_sajt

Kod devojčica za trofej su se borile Bojana Marinković (TK AS Novi Sad) i Sara Kostić (TK Crvena zvezda). Do prve titule državnog prvaka u karijeri stigla je 16- godišnja Bojana rezultatom 6:3, 7:5.

drzavno_tk_smec3za_sajt

"Moj najbolji rezultat do danas na državnim prvenstvima bio je polufinale do 18 godina. Na ovo prvenstvo došla sam sa ciljem da se kući vratim sa titulom, cilj sam ostvarila" – kroz široki osmeh rekla je Bojana i nastavila:

drzavno_tk_smec8za_sajt

"U finalni meč ušla sam sa jednom dozom nervoze, jer ovo mi je prvo finale državnog takmičenja. Kako je meč odmicao uspela sam da pronađem ritam i uzmem prvi set. Drugi sam opet krenula loše, gubila 1:3, 4:5, ali sam nekako uspela da smirim igru, vratim brejk, a u nastavku i da dobijem meč. U toku leta plan mi je da odigram još nekoliko ITF turnira, a od avgusta ću se bazirati na fjučerse. Već sam igrala par fjučersa i prošla sam dva puta kvalifikacije, izgubila u prvom kolu glavnog, verujem da ću od avgusta i na profi polju imati više uspeha" – zaključila je Marinkovićeva.

Finalistkinja ovogodišnjeg Letnjeg prvenstva Srbije u konkurenciji do 18 godina je 14 – godišnja Sara Kostić.

drzavno_tk_smec9_za_sajt

"Za razliku od Zimskog državnog prvenstva 2013. kada sam igrala polufinale, sada sam otišla korak dalje, borila sam se za titulu. Kad sam došla na turnir u TK Smeč verovala sam da mogu i do titule, imala sam svoje šanse u finalu, ali osećala sam pritisak od prvog finala u karijeri. Servis me je dobro služio, ali nisam iskoristila šanse koje su mi se ukazale, sve čestitke Bojani na pobedi. Ipak neću sa ovog takmičenja otići bez titule, osvojila sam trofej u dublu u paru sa mojom drugaricom Milicom Panić" – rekla je Sara koja će ovo leto igrati isključivo ITF takmičenja.

U muškoj konkurenciji trijumfovao je Luka Ilić iz Kraljeva. Za trofej borio se sa Goranom Markovićem (TK Crvena zvezda). Ilić je do naslova šampiona stigao rezultatom 6:2, 6:3.

drzavno_tk_smec10_za_sajt

"Izuzetno sam zadovoljan mojom igrom na ovom prvenstvu, pružio sam partije onakve kakve sam i očekivao, srećan sam što sam osvojio moj treći trofej državnog prvaka, pre ovog danas trijumfe sam zabeležio prethodnih godina na prvenstvima do 16 (Zimsko i Letnje). Organizacija prvenstva na terenima TK Smeč bila je izuzetna i sve pohvale kako domaćinu TK Smeč tako i Teniskom savezu Srbije" – istakao je18-godišnji Luka i nastavio:

drzavno_tk_smec6za_sajt

"Završio sam sa juniorskim tenisom, od sada ću isključivo da igram fjučerse. Spremao sam se poslednjih meseci za profi turnire i cilj mi je da ovog leta osvojim što više ATP poena, kako bi narednu sezonu mogao startovati sa čelindžerima" – zaključio je Ilić.

Finalista Marković odigrao je prvo finale državnog prvenstva u dosadašnjoj karijeri.

drzavno_tk_smec7za_sajt

"Dobro sam se spremao za ovo prvenstvo i očekivao sa dobar rezultat. Smatram da sam imao šanse i u finalu, ali imao sam teškog protivnika, Luku kojeg nikad nisam pobedio i koji me odlično poznaje i moju igru i zna kako da igra protiv mene. Učestvovaću  i na seniorskom prvenstvu Srbije 2013, a leto ću provesti na fjučers turnirima. Odigraću i nekoliko ITF turnira koja budu organizovana kod nas i u okolnim zemljama. Čestitke organizatoru ovog turnira, imali smo sjajnu uslove za takmičenje i boravak ovde" – zaključio je Marković.

drzavno_tk_smec1za_sajt