Marko Miladinović najbolji

Datum objave: 23.01.2014. // Kategorija: Vesti

 

drzavno_dvoransko_decaci_do_14

Marko Miladinović je nadmoćno osvojio titulu prvaka Srbije na Dvoranskom prvenstvu u kategoriji četrnaestogodišnjaka. U finalu savladao je Dušana Obradovića 6:2, 6:1.

Veoma ubedljivo, pre svega zrelom i raznovrsnom igrom, svojim rivalima nije da ni promil šanse da se ponadaju eventualnom uspehu. Od početka, od prvog kola, Marko je igrao silovito, kreirajući svoj pobedonosni put vrsnim izvođenjem “teniskih” radova. Jednostavno, mladi teniser TK Reket iz Beograda bio je u svakom trenutku na visini zadatka.


Najviše što je dao svojim protivnicima, ukupno u jednom meču, bila su četiri gema. I to u prvom kolu, kada je još pomalo osećao pritisak. Kasnije, svojim razornim udarcima, protivnike je lišio svake iluzije da mogu da ga ugroze. Rođen u Beogradu 7. decembra 2000. godine, tenisom je počeo da se bavi sa 6,5 godina u klubu čiji je vlasnik njegov otac Nebojša.

Marko_Miladinovic

"Treniram svaki dan po dva časa kada ne idem u školu, a kada pohađam nastavu, onda po dva časa tenisa utorkom, sredom i četvrtkom. Gde sam najjači? Mislim da mi je kretanje na terenu optimalno i mogu da kažem glava, kako obično u tenisu kažu za igrače koji su mentalno jaki. Radim sa Goranom Pešićem i Aleksandrom Trifunovićem, koji su moji treneri".

Marku se ova godina baš “otvorila”. Na ETA turniru koji je prošle nedelje završen na TK C. zvezda bio je veoma uspešan.   

"Osvojio sam na tom ETA turniru titulu i u singlu i u konkurenciji parova. Sada je došla i ova titula na Dvoranskom prvenstvu Srbije. Sada me očerkuje nastup za reprezentaciju Srbije do 14 godina u Švedskoj, a onda u februaru nastup na ETA turniru druge kategorije u Bukureštu, a mesec dana kasnije ćeka me još jedan iste kategorija ETA turnira. Naravno, igraću i na prvenstvu Srbije na otvorenim terenima, mislim da je to u junu".

Sjajan uspeh za ovog mladog i veoma perspektivnog tenisera kome su uzori Rafael Nadal i, naravno, Novak Đoković. Što se tiče podloge, najviše voli da igra na zemljanim terenima, ali se sasvim dobro snalazi i na betonu.

  1. Dusan_Obradovic

     

    Dušan iznenadio i sebe

     Dušan Obradović se rodio u Novom Sadu 22. marta 2001. godine. Tenisom je počeo da se bavi neuobičajeno rano, već od treće godine u klubu TK Ječmenica koju vodi naša proslavljena teniserka Tatjana, Taša Ječmenica.

    "Treniram 1,2 do 2 časa dnevno. Mislim da mi je najjači udarac forhend paralela, a moram da poradim više na servisu, pogotovo drugom servisu koji mora da bude i jači i sigurniji. Zadovoljan sam igrama na ovom turniru, mada, mislim da sam mogao bolje da odigram finalni meč".

    Dušanu je plan da ove godine nastupa na više ETA turtnira. Na rang listi Evropske teniske federacije zauzima 105 mesto, ali u planu mu je da znatno popravi svoj rejting.

    "Stekao sam izvesno iskustvo jer sam 2013 godine igrao jedno ETA finale do 12 godina. Takođe, igrao sam i na prvenstvu Srbije u kategoriji do 12 godina, a i sada sam igrao finale do 14 godina. Što se tiče uzora, to su Rafael Nadal i Novak Đoković".