Marko Miladinović osvojio Zagreb

Datum objave: 23.04.2014. // Kategorija: Vesti

Marko_Miladinovic

Jedan od najperspektivnijih mladih tenisera Srbije, Marko Miladinović, član TK Reket iz Beograda u ovoj godini niže uspeh za uspehom. Na tek završenom ETA turniru druge kategorije “Mladost Gril Open” za četrnaestogodišnjake, održanom u Zagrebu od 14. - 20 aprila na impresivan način osvojio je titulu.

Glavni žreb je bio na 64 učesnika, Marko je bio postavljen za prvog nosioca i opravdao je tu poziciju. U prvom kolu bio slobodan, u drugom je bio bolji od domaćeg tenisera Borne Devalda – 4:6, 6:2, 6:0, a zatim su se ređali protivnici i Markove odlične igre. U šesnaestini finala savladao je Tina Krstulovića iz Slovenije – 6:1, 6:1, sledeći protivnik bio je Italijan Felipe Specijani – 6:1, 6:0. Malo više problema Marko je imao u četvrtfinalu gde mu je protivnik bio Bosanac Lukas Tomić - 6:2, 2:6, 6:3, a onda je u polufinalu i finalu deklasirao svoje protivnike. Prvo je u meču za finale savladao još jednog tenisera iz Hrvatske, Karla Suevicha – 6:1, 6:3, da bi u finalu “razbio” Čeha Jonasa Fojerteka prepustivši mu samo jedan gem – 6:0, 6:1.

Ovi uspesi doveli su Marka sa 100 mesta na ETA rang listi četrnaestogodišnjaka na 25. mesto (trenutno je najbolje plasirani teniser Srbije na ETA listi do 14 godina), a tek je prošao prvi kvartal teniske sezone. Nema sumnje da će ovaj izuzetno talentovani mladi teniser tek pokazati svoj kvalitet i neosporni talenat koji poseduje, a rezultatima to pokazuje i dokazuje.