Mats Vilander ukrstio rekete sa mladim teniserima Srbije

Datum objave: 14.05.2019. // Kategorija: Domaća scena
Na teniskim terenima kluba "Green Bay" (ex Gemax) u Beogradu, u legendarnoj hali pod čijim svodovima su igrali asovi svetskog tenisa koji i danas širom zemaljske kugle, na najvećim takmičenjima pišu istoriju „belog sporta“ i čine „tim besmrtnih“, među njima i prvi reket sveta, naš Novak Đoković, kao i Španac Rafael Nadal, u organizaciji Eurosporta i Discovery održan je teniski dan sa Matsom Wilanderom, jednim od najboljih tenisera u Otvorenoj eri, zaštitnim licem Eurosporta i voditeljem popularne sportske emisije "Gem, Šet, Mets".
Čuveni švedski teniser Mats Vilander, osvajač 33 ATP titule, osam gren slem trofeja, računajući i singl i dubl, trostruki prvak Dejvis kupa, bivši broj jedan tokom boravka u prestonici Srbije susreo se sa talentovanim teniserima i teniserkama naše zemlje u teniskom dvorcu kraj Banjičke šume i uverio se kako naša zemlja ima svetlu budućnost u belom sportu. 
Kako je kročio kroz „kapije“ velelepnog kluba u kome je krenula nova era našeg „belog sporta“ i koji je 2001. prvi krenuo u ofanzivu i preporod tenisa u Srbiji,  Vilander je osetio šampionsku energiju kojom odišu naša deca, naši mali teniski heroji. Više od 100 teniskih mališana, ali i jedan deo juniora zagrevao se mini tenisom za dolazak svetske teniske legende, koji su nakon gromoglasnog aplauza kojim su pozdravili Matsa, nastavili sa teniskom čarolijom ovaj put jačim upravo za istorijsku zvezdu „belog sporta“. 
Vilander je istakao da se sjajno oseća u Srbiji, u zemlji velikih sportskih šampiona. Mats je naglasio da su tokom 80-tih godina u svetskom tenisu vladali Šveđani, zatim su na scenu stupili Španci, sada su to teniseri i teniserke iz Srbije. Zanimao ga je naš sistem rada sa najmlađima, i činjenica da Srbija iz godine u godinu dobija nove asove koji se probijaju ka vrhu ATP liste. Na kraju nakon mini tenisa koji je odigrao sa mališanima, podele dragocenih saveta, ali i autograma, Vilanderu je dres Dejvis kup tima Srbije sa njegovim imenom uručio izvršni direktor Teniskog saveza Srbije Dušan Orlandić. 
Mats se zahvalio i pre odlaska sa terena na kome su jedne od prvih i dragocenih poena za ATP listu pravili osim Đokovića, Nadala, Gaskea, Ančića... i svi naši Dejvis kup asovi (Tipsarević, Zimonjić, Troicki, Bozoljac, Krajinović...) poručio svim prisutnim: 
„Novak Đoković je najveći atleta i najjači je u glavi. Nadam se da ćete gledati Rolan Garos jer Novak je najveći veliki favorit"!