Mihailo Popović bez greške

Datum objave: 27.12.2012. // Kategorija: Vesti

mihailo_popovic

Mihailo Popović, teniser Partizana, osvojio je zimsko dvoransko prvenstvo Srbije u kategoriji do 12 godina koje se u četvrtak završilo u “Impuls Holu” na Novom Beogradu. U finalu je bio bolji od Dušana Obradovića, člana TK “Ječmenica” iz Novog Sada – 6:2, 6:4. Mihailo na ovom prvenstvu rivalima nije prepustio ni jedan set.

- Radujem se tituli, zadovoljan sam igrama na ovom prvenstvu i sigurno je da će mi ovaj trijumf dati novi podsticaj. Mislim i da je moj trener Relja Dulić takođe zadovoljan kako sam odigrao ceo turnir. Treniram po dva sata svaki dan, a osećam da bih mogao još, ali mi trener ne dozvoljava.

Mihailo je rođen 11. februara 2001. godine, a začuđujuće rano počeo je da se bavi tenisom, od svoje četvrte godine. Odličan je učenik OŠ “Josif Pančić” i, za sada, treninzi i putovanja mu ne smetaju da i u školi briljira. Učenik je šestog razreda. U 2013. godini će igrati na nekim turnirima sa četrnaestogodišnjacima.

- Igraću na nekoliko značajnijih turnira A kategorije ETA, ali ću nastupiti i u kategoriji do 14 godina. Da vidim kakva je kokurencija i da steknem iskustvo i osetim igru kada za oprotivnika imam dve godine starijeg protivnika. Igrao sam na turnirima u Nemačkoj, Austriji, Mađarskoj...U Budimpešti sam izgubio od pobednika, Ukrajinca u četv rtfinalu, u Nemačkoj sam, posle tri kola izgubio od najboljeg Španca. I Bilo je još dobrih igara. Uglavnom sam zadovoljan, mada sam siguran da sam m ogao I bolje.