Miletićeva na tronu

Datum objave: 17.01.2014. // Kategorija: Vesti


dodela_pehara_dvoransko_prventvo_do_16_devojcice
Na terenima Impuls Hola u Beogradu održano je Dvoransko prvenstvo Srbije u konkurenciji do 16 godina za devojčice.  Šampionski trofej otišao je u ruke 15 – godišnjoj Kristini Miletić koja je u finalu savladala Milu Mejić 6:2, 6:4. U polufinalu Kristina je pobedila Teodoru Ristić 6:1, 6:1, dok je Mila savladala Anđelu Šebrek 2:6, 6:0, 6:2.

Pehare je finalistkinjama i polufinalistkinjama uručio doktor Davis cup tima Srbije Prof Dr Zdeslav Milinković.

Kristina_Miletic_sampionka_Srbije_dvoransko_do_16

Na putu do trona Miletićeva nije izgubila ni set.

Kristina Miletić je nova nada našeg tenisa, jedna od najperspektivnijih teniserki Evrope. Zahvaljujući svom stasu (visoka 185 santimetara) svojom pojavom već obeshrabri svoje vršnjakinje na terenu i pre početka duela. A kada započne meč, prvo svojim razornim servisima, jasno stavi do znanja da rivalke nemaju šta da traže na Kristinin servis. A onda, tokom igre poćinju da sevaju udarci s forhend i bekhend strane.. Za kratko vreme ova Aranđelovčanka nanizala je tri titule državnog prvaka. U 2013. osvojila je titule šampiona države u konkurenciji do 14 (dvoransko I letnje). Najnovija titula, osvojena je u kategoriji šesnaestogodišnjakinja iako je Kristina pre samo desetak dana napunila 15 godina (rođena 1. Januara 1999. godine).

“Na Malti sam pre mesec dana, 15. decembra 2013, osvojila turnira iz kalendara Tennis Europe u konkurenciji do 16, pobedom nad drugim nosiocem turnira, Ruskinjom Boltinskajom. Pre toga igrala sam finale ITF-a u Tirani.  Za Dvoransko prvenstvo Srbije do 16 sam se pripremala nedelju dana u TK “Setnet”. Pripreme su bile veoma dobre što je, najzad, pokazao ovaj moj najnoviji uspeh. Veliku zahvalnost dugujem treneru Daliboru Miloševiću s kojim radim u Aranđelovcu. Poslednjih nedelju dana radim u Beogradu sa Vladimirom Jovanovićem”.

Ambiciozna i krajnje odgovorna, Kristina je zacrtala da postane teniserka od uspeha. Iako je tek zakoračila u petnaestu godinu, plan je da zaigra za reprezentaciju Srbije u kategoriji šesnaestogodišnjakinja.

“Jasno da su mi ambicije velike i rastu srazmerno uspesima koje postižem. Ono što sledi je učešće za reprezentaciju u konkurenciji do 16 godina na “Vinter kupu”, a onda slede turniri u novoj sezoni. Ali, ja ne želim da moja karijera ide, da tako kažem, na preskok. Želja mi je, a to i radim, da napredujem korak po korak. Mislim da je to najbolje za mene” – kaže Kristina.